mynewspapers.net

Effekterna av elektrisk uppvärmd filtar

Effekterna av elektrisk uppvärmd filtar


Elektriskt uppvärmd filtar använda isolerade ledningar för att producera värme. En elektrisk ström går genom dessa trådar. Resistens egenskaper sladdar orsaka värme för att bygga upp som den elektriska strömmen saktar, och denna värme flyttar ut till filten, uppvärmningen objekt runt den genom strålar ut värme. Människor använder elektrisk uppvärmd filtar till varma sängar i kallt väder eller att behandla små medicinska frågor. Elektriska filtar har också vissa negativa effekter.

Smärtlindring

En av de positiva effekter som elektriska filtar har är att de lindra vissa smärtor, särskilt gemensamma och muskelvärk. Medan värmen från filten inte kommer nödvändigtvis att förbättra en villkora, kommer att det lindra smärtsamma symtom på artrit och hjälp ömma muskler återhämta sig snabbare. Som ett resultat, se personer som använder elvärme filtar för behandling av stela muskler förnyade flexibilitet och rörelseomfång.

EMF

EMF står för elektromagnetiska fält, fälten skapad av många elektriska enheter, inklusive elvärme filtar. Det är konkurrens om de faror som elektromagnetiska fält kan skapa, men studier har visat ett möjligt samband mellan elektromagnetiska fält och en mängd hälsoproblem. Specifikt, Dr Nancy Wertheimer och Ed Leeper genomfört studier som länkade elektriska filtar med barnleukemi.

Brännskador

Tillverkare utforma elektriska filtar för att säkra att använda, men de kan fortfarande presenterar brinnande faror. Människor som inte betalar tillräckligt mycket uppmärksamhet till värmen i filten kan lämna det på för hög under för lång tid och bränna huden från utstrålande värmen.

Sömn effekter

Den elektriska uppvärmd filten har både positiva och negativa sömn effekter. Å ena sidan, i kalla förhållanden det kan användas för att värma en säng och hjälpa blir folk att sova lättare. Å andra sidan, kan att höja temperaturen i en säng faktiskt hämma sömnmönster på lång sikt och leda till en mindre god natts sömn.