mynewspapers.net

Effekterna av dålig kost på kroppen

Effekterna av dålig kost på kroppen


Äta en obalanserad kost påverkar kroppen på olika sätt. Ohälsa är ofta ett symptom på en individs dålig kost och demonstreras genom villkor som fetma, trötthet, diabetes och anorexi. En kost rik på animaliskt fett är en av de främsta orsakerna till ohälsa i den västra världen, ofta leder till fetma och hjärt-och kärlsjukdomar. Anorexi och bulimi blir också allt vanligare och är kända för att skada kroppens immunförsvar och vitala organ.

Fetma och hjärt-och kärlsjukdomar

Äta en kost rik på mättat fett ökar individens risk för hjärtsjukdom, en ledande orsak till död och försvagas över hela världen. Enligt vikt förlust resurser hemsida, är fetma ofta kopplade till hjärtsjukdom eftersom överviktiga människor är mer benägna att drabbas av högt blodtryck. Webbplatsen citerar också höga nivåer av kolesterol i blodet och triglycerider (blodfetter) som andra orsaker till hjärt-och kärlsjukdomar kopplade till fetma.

Anorexi

En person som lider av anorexia nervosa tenderar att utesluta alla typer av fetter från hennes kost. Som ett resultat, sjuke blir bristfällig i viktig protein, vitaminer och mineraler som finns i mjölk och mejeri producerar, tillsammans med kött och fisk. Enligt webbplatsen hjälp Guide har svår kalori begränsningen av anorexi förödande fysiska effekter. Kroppen går in i svält-läge, långsammare för att bevara energi. Det börjar därefter att konsumera, vilket leder till förlust av mer kroppsfett och skada av organ som tarmar, njurar och hjärta.

Typ 2-Diabetes

Dåliga matvanor öka en persons risk att utveckla typ 2-diabetes. Fetma är en riskfaktor för sjukdomen, vilket innebär att de som bor på kaloririk kost är mest mottagliga för villkoret. Enligt webbplatsen UMM diabetes kan skada hjärtat, njurarna, ögonen och nervändar och kan också öka en persons risk att drabbas av stroke, att utveckla högt blodtryck, blindhet eller njursjukdom.

Trötthet

Att äta en balanserad, näringsmässiga kost kan leda till trötthet. Enligt webbplatsen ABC är järn en viktig ingrediens att upprätthålla energinivåer. Ändå, många människor har brist på järn, vilket får dem att uppleva trötthet och slöhet. Webbplatsen nämner också uttorkning som en viktig orsak till trötthet, förutom fetma.