mynewspapers.net

Effekterna av arbetslöshet bland samhällets ungdomar

Effekterna av arbetslöshet bland samhällets ungdomar


Den nationella arbetslösheten utgör andelen arbetsför ålder vuxna och tonåringar i samhället som inte är anställda. Medan detta nummer inte tar hänsyn till vissa kontantmetoden arbete möjligheter som finns för ungdomar, fungerar den som en ganska rättvisande bild av sysselsättning outlook i nationen. De viktigaste utmaning arbetslöshet innebär för ungdomar är att det kan orsaka jobb som normalt ges till unga människor ges till mer erfarna, ute-av-arbete vuxna, som mer erfarna arbetstagare konkurrerar om arbetstillfällen under kvalifikationsnivåer.

Lägre diskretionär inkomst

Trycka ut om att ungdomar upplever som ett större antal erfarna vuxna säkert minimilönen arbetstillfällen kan bidra till att sänka eller helt ta bort en ungdom diskretionär inkomst. Diskretionära inkomster är beteckningen för den inkomst som är kvar efter att ha betalat alla utgifter, som, för ungdomar, ofta innefattar saker som bensin, bilförsäkring och mobil räkningar. Med en lägre diskretionär inkomst kan ha antingen positiva eller negativa effekter på en ung person. Vissa ungdomar kan reagera på att vara "pank" genom att delta i fler gratis aktiviteter, gillar att idrotta med lokala vänner. Andra, dock kan befinna sig när det gäller brott som stöld och våld om de befinner sig med ingenting att göra och inget sätt att tjäna pengar.

Minskad besparingar

Ett minskat antal arbetstillfällen tillgängliga för ungdomar kan också förändra en ung människas utgifter vanor. Utan regelbunden inkomst är ungdom mer benägna att spendera varje krona som kommer deras väg, med en regelbunden lönecheck är de mer benägna att lägga pengar avsatts för stora inköp som bilar och en första lägenhet. Detta kan orsaka ungdomar att vända sig till sina föräldrar oftare för stora inköp, som kan sätta press på både ungdomarna och deras föräldrar.

Arbetsmoral och ekonomisk förvaltning

Psykologiska utveckling är mest lättpåverkad ung. Samtidigt som arbetsför ålder ungdomar är definitivt av "insupa information som en svamp"-stadiet, finns det fortfarande några avgörande förändringar som sker i människors psyke i tonåren. En sådan viktig utveckling är byggnaden och raffinering av en fast arbetsmoral och pengar ledarskapsfärdigheter som budgetering, spara och investera. Ungdomar med vanliga jobb få en fördel över andra när det blir dags att ta på vuxen ansvar, de är redan förberedda för utmaningarna rapportering för att arbeta regelbundet och hantera en regelbunden lönecheck. Hög arbetslöshet kan fördröja denna utveckling i tonåren.

Lägre löner

Ungdomar ofta arbetar i minimilönen positioner, så någon ökning av minimilönen allmänhet väcker ungdomars timlön inkomster. Höga nivåer av arbetslöshet kan skapa en situation där de flesta människor är bara tacksam att ha någon form av jobb, som kan minska människors önskan att verka för högre minimilöner. Lagstiftare är mindre benägna att verka för en högre minimilön i tider av hög arbetslöshet, också, eftersom det kan tjäna till att avskräcka företag från att anställa. Detta, i sin tur förhindrar effektivt genomsnittliga ungdom löner ökar.