mynewspapers.net

Effekterna av alkoholkonsumtion under befruktningen

Effekterna av alkoholkonsumtion under befruktningen


Medan det är allmänt accepterat att dricka med måtta är godtagbart och även kan ge hälsofördelar, kan tung konsumtion av alkohol leda till leversjukdomar, hjärtsjukdomar och infertilitet. Dricka när du försöker bli gravid kan öka risken för missfall och bör undvikas av både kvinnor och män.

Risken för missfall

Enligt en studie publicerad i American Journal för epidemiologi, resulterade konsumtionen av både män och kvinnor under veckan i befruktningen i en ökad risk för spontana missfall. Av 186 rapporterade graviditeter under studien var 131 lyckade och 55 ledde till misslyckade graviditeter. Risken för spontana missfall tredubblats med kvinnliga alkoholkonsumtion och risken för missfall öka två till fem gånger med manliga alkoholkonsumtion. Dessa risker var associerade med 10 eller fler drinkar under veckan i befruktning jämfört med par som inte konsumerar alkohol.

Alkohol och kvinnlig fertilitet

Alkohol påverkar negativt kvinnlig fertilitet, med hälsoproblem allt från barnlöshet till försämring av fostret under graviditeten. Forskning har också visat att måttlig till tung dricka missbruk kan leda till en avsaknad av menstruation, avsaknad av ägglossning, onormal livmoder foder utveckling och spontana missfall. Fetalt alkoholsyndrom är den vanligaste missbildning orsakade av moderns alkoholkonsumtion och kännetecknas av utvecklingsstörning, onormalt formade huvuden och tillväxt brister.

Alkohol och manlig fertilitet

Alkohol kan också ha en negativ inverkan på manlig fertilitet. Alkohol kan förstöra friska spermier celler och kan orsaka förtvinat testiklar. Män kan också uppleva sänkt libido på grund av en alkohol-inducerad sjukdom som kallas gynaecomastiaen. Konsumtion av stora mängder alkohol har också förmågan att minska tätheten av en manlig spermieantal och orsaka missbildningar i utveckling och formen på en mans spermier, inklusive spermier utan svansar.

Säker konsumtion

Enligt Centers for Disease Control innebär en måttlig dricka mönster konsumerar mer än en alkoholhaltig dryck per dag för kvinnor. För män, måttlig alkoholkonsumtion innebär konsumera mer än två alkoholhaltiga drycker per dag. Kvinnor ska undvika att dricka alkoholhaltiga drycker vid försök att bli gravida och bör inte dricka någon alkohol under graviditeten för att minska risken för fosterskador och fetal stress.