mynewspapers.net

Effekter av glykolsyra på Acne

Effekter av glykolsyra på Acne


S ixty miljoner amerikaner har akne, enligt akne Resource Center. Tjugo miljoner amerikaner har akne såpass att orsaka ärrbildning, vilket gör akne medicin storföretagen. Glykolsyra, en av de mer effektiva akne behandlingarna på marknaden, är i en klass av kemikalier som kallas organiska syror. En fördel med denna behandling är att kroppens celler inte utvecklar ett motstånd mot den.

Eliminering av akne lesioner

Acne uppstår när porerna är igensatta med döda hudceller, bakterier, olja och smuts. Glykolsyra hjälper unclog porer och förhindrar acne bildas. På befintliga lesioner, glykolsyra exfolierar döda hudceller, vilket gör att porerna öppna och ny, frisk hud att generera.

Hud restaurering

Kemisk peeling som innehåller glykolsyra som aktiv ingrediens har visat att snabbt förbättra och återställa acne-benägen hud. Under 2006 studerade den "Journal av den Europeiska akademin för dermatologi och venereologi" en grupp av 80 kvinnor i åldrarna 13-40 med olika akne villkor. Varje kvinna behandlades med en lösning som innehåller 70% glykolsyra. Lösningen tillämpades för deras lesioner i två till åtta minuter, på en frekvens som dikterades av varje persons unika behov. I slutet av studien konstaterat forskarna att "glykolsyra kemisk peeling är en effektiv behandling för alla typer av akne, förmå snabb förbättring och restaurering till normal hud."

Pigmentering

Glykolsyra studerades i kombination med retinoid-baserade akne läkemedel används för behandling av finnar som lämnar bakom inflammation och överskott pigment. Forskare vid universitetet i Aten i Grekland teoretiserade att glykolsyra och retinaldehyde, en form av vitamin A, skulle vara framgångsrik i healing akne lesioner utan att lämna ett ärr eftersom retinaldehyde visar depigmenting aktivitet och glykolsyra minskar hyperpigmentering genom att täcka såret med nya celler. Patienter som behandlades med blandningen tolereras behandling väl och hade positiva resultat.