mynewspapers.net

Effekter av global uppvärmning på vilda djur

Effekter av global uppvärmning på vilda djur


Globala uppvärmningen har dess effekter på kvaliteten på vatten, mat leverans och vilda populationer. Djur i hela världen är redan påverkade av smältande is och uppvärmning vatten. Anomalier som ökat snöfall i specifika områden förändras jakt strategier av många djur, som påverkar hela ekosystemet.

Fisk minskning

Enligt forskare från Colorado State University, kan effekterna av den globala uppvärmningen för fisk och vattenlevande växter vara förödande. Försvinner våtmarker och en minskning i vattenkvalitet är prognosen. "Förväntade ökningar i jordens yttemperatur på grund av den globala uppvärmningen förväntas att kraftigt störa nuvarande mönster av vattenlevande växter och djur distribution och att förändra grundläggande ekosystemets processer, vilket resulterar i stora ekologiska förändringar," sade sötvatten biolog N. LeRoy Poff av CSU. Öring och lax förväntas lida mest eftersom de är beroende av kallt vatten för att överleva.

Fisk Expansion

Fisk lever i varmt vatten kommer sannolikt att öka i antal. Dessa fiskar har stor mun bas och karp, som båda är populära i hela USA. CSU forskare konstaterade en 4-grad Fahrenheit ökning av vattentemperaturen kan tillåta dessa fiskar att förlänga norden för 400 miles. Universitetet uppgav också att fler växter och alger kommer att växa. Men enligt Mbgnet.net, ökad växtlighet kan döda fisk: när växterna dör, nedbrytarna multiplicera och konsumerar mycket av syret som beroende av fisk.

Isbjörnar

1999 hade forskare hittade polar bear cub siffror runt Hudson Bay, Kanada, rasade med 10 procent från de senaste 20 åren, och vikten av vuxna isbjörnar hade minskat med samma nummer under då, enligt försvarare för vilda djur. Minskningarna tillskrivs det minskande antalet vikare. Dessa nummer faller eftersom tätningar beroende av isen för deras livsmiljö, varav mycket är nu smält från den globala uppvärmningen. Isbjörnar har anpassat till fasta på stranden under utan is.

Grå vargarna

Grå vargarna beteende påverkar direkt djur runt dem välbefinnande. I Isle Royale nationalpark i Michigan, till exempel ökar mängden snö faktiskt på grund av global uppvärmning, enligt försvarare av vilda djur, eftersom högre temperaturer orsaka mer avdunstning och därmed mer nederbörd. Detta orsakar i sin tur vargarna att jaga i större förpackningar, döda i deras väg triple antalet älgar. En minskning av älgstammen ledde till en ökning av balsam granarna. I sin tur träden tar upp mycket utrymme och äventyra andra växter.