mynewspapers.net

Effekten av Astma inhalatorer på breathalyzer testar

Effekten av Astma inhalatorer på breathalyzer testar


Brottsbekämpande och andra myndigheter mäter vanligen misstänkta promillehalt med "utandningsprov" eller andas alkohol analyzer test. Läsningen från ett utandningsprov test kan avgöra om du förlorar din licens eller även spendera tid i fängelse. Om du använder en inhalator för astma eller andningsproblem, dock kan ett utandningstest alkohol producera en falsk positiv läsning, även om du inte har haft någon alkohol att dricka. Om du har haft några alkohol, kan med hjälp av inhalator öka utandningsprov avläsningar en tid efter. Astma inhalatorer och andra föreningar, kallas "interferents," kan skeva andedräkt alkohol analyzer testresultat.

Hur andas alkohol analys fungerar

Effekten av Astma inhalatorer på breathalyzer testar


För närvarande är använder de flesta andedräkt alkohol analyzer-maskiner en metod som kallas infraröd spektroskopi. När du andas in i utandningsprov maskin, fångar den andan i en litet urval kammare där strålar av infraröd energi skjuter genom den. Alla föreningar i din andedräkt som innehåller en metyl grupp i deras kemiska struktur---som alkohol gör---absorbera mer infraröd energi. Utandningsprov mäter mängden energi som absorberas. När du dricker alkohol, är en del av det absorberas i blodet. Dina lungor släpp sedan en mycket liten mängd när du andas. För varje del av alkohol som finns i din andedräkt, finns det 2100 delar alkohol i blodet. Således, för att omvandla mängden alkohol föreningar i din andedräkt till en alkoholhalt i blodet, läsningen från din andedräkt multipliceras 2100.

Interferents

Effekten av Astma inhalatorer på breathalyzer testar


Mäta alkohol i blodet med ett utandningsprov test orsakar problem eftersom så många andra föreningar förutom etanol alkohol innehåller en metyl grupp. Astma inhalatorer, en mycket vanlig brottslingen, ibland innehåller 30 procent eller mer alkohol som inte absorberas i blodet men som används som drivmedel. Albuterol, den aktiva ingrediensen i många Astma inhalatorer, också innehåller en metyl grupp och kan utlösa en falsk positiv läsning från en andedräkt alkohol analyzer.

Längden på effekt

Under senare år har besköts andedräkt alkohol analyzer resultat i rättsfall på grund av falsklarm som orsakas av interferents. På vissa platser ändrades såsom i Illinois, lagar om utandningsprov för att lägga till förbud för förtäring av främmande ämnen inom 20 minuter tar testet för att minska falska positiva. En 1998 studie som publicerades i Proceedings of Western farmakologi samhället fann att medan dricksvatten ämnen som använt en inhalator registrerade mätvärden så hög som 0.120 på ett utandningsprov test, avläsningar återvände till 0,0 efter 6 minuter. Men i ämnen som hade intas någon alkohol, påverkan av inhalatorn på utandningsprov noter fortsatte förbi 20 minuters märket. Utredarna rekommenderar att om ämnet har använt någon medicin, ett utandningstest alkohol bör inte göras och ett blodprov alkohol bör användas i stället.

Andra Interferents

Nyare typer av maskiner som kommer ut på marknaden nu mer exakt identifiera bara etanol alkohol när du gör ett utandningstest. Men om du drog över och bad att ta ett andetag alkohol test, anser att vägra testet och begära en alkohol i blodet testa istället om du har utsatts för någon av dessa former av felaktiga avläsningar: inhalatorer för astma eller andningsproblem inom 30 till 60 minuter. stark munvatten i de sista 10 minuterna; Dental klister; protes renare; industriella lösningsmedel (detta kan inkludera arbetar med lack eller liknande ämnen i flera dagar, som ämnena som kan absorberas genom huden och visas i ett utandningstest alkohol). Också, om du är diabetiker och har lågt blodsocker, kan du ha aceton i blodet. Om du röker eller har rökt kraftigt, kan ett utandningsprov misstolkat acetaldehyd från cigaretter.

Saknade decimalkommat

I det ursprungliga 1990 fall som gjorde andedräkt alkohol analys testa rättssynpunkt, uppgav en expert att felprocenten för maskiner i sitt test var 2,3 procent. En senare analys av data visade emellertid andelen felaktigheter ska vara 23 procent---ett betydande fel som banade väg för bred acceptans för och missriktad förtroende i utandningsprov testning. Om du hittar dig själv med en andedräkt alkohol analys gjort, låt utredarna vet om alla faktorer som kan påverka dina resultat. Om du har frågor om rättsliga förgreningar eller är inblandade i fall där du tror att Astma inhalatorer eller andra interferents påverkat din utandningsprov läsning, kontakta en lokal advokat.