mynewspapers.net

Effekt på Diet av äta innan sömn

Effekt på Diet av äta innan sömn


Övergripande, ett litet mellanmål precis innan läggdags kan inte påverka en diet. Men beroende på vilken typ av mat, äta innan sängen kan störa sovande mönster.

Spekulation

Det har inte bevisats att äta en måltid tidigare på dagen är bättre än att äta en sent på natten eller precis innan sängen. Om läggdags måltiden ingår i dagens äta planera att tillgodose kroppens kalori och näringsrik, då det kommer att ha liten eller ingen inverkan på kosten. Men om en extra måltid eller ett mellanmål som är rik på kalorier och sockerhaltiga fett, det kan leda till viktökning över tiden.

Typer

Innan sängen, välja mat som har näringsrika värde och kan vara lättsmält. Istället för glass, eller hamburgare med pommes frites, välja fullkorn pasta, skaldjur eller frukt yoghurt. För småätande, gör det en liten en för att undvika viktökning. Kex med jordnötssmör eller några cookies med varm mjölk är anslår ibland.

Överväganden

Trots att äta innan läggdags inte kanske nödvändigtvis omintetgöra en diet, kan det göra för en obekväm nattsömn. För mycket protein eller starkt kryddad mat kan irritera matsmältningssystemet och göra för en rastlös natt.