mynewspapers.net

E-bok SWOT-analysFörlagsbranschen ignoreras potential digital fildelning i mitten av 1990-talet. Även om publicerande branschanalytiker förutspådde förändringar i marknaden, dra tidiga e-läsare inte i försäljningen. Utvecklingen av digitala enheter och ökningar av digitala nedladdningar i början av 2000 talet, tvingade industrin att uppmärksamma. Medan människor kan alltid vill fysiskt vända sidor och cuddle med en tryckt bok, kan inte antagandet av digital läsvanor förnekas.

SWOT-analys

Albert Humphrey introducerades begreppet SWOT-analys vid Stanford Research Institute i 1960-talet. Han sammanställt uppgifter om marknaden, analyseras det och visade Fortune 500-företag ett system att utnyttja styrkor, förbättra svagheter, möjligheter och undvika hot. Förlagsbranschen började använda detta system när försäljningen av läsplattor som Amazons Kindle fångat sin uppmärksamhet, tillsammans med de krympande försäljning i bokhandeln och finansieringsproblem av biblioteket system över hela landet.

Starka sidor

Papper och bläck kostar pengar, dödar träd och är beroende av råolja. Kostnaden för att publicera e-böcker är en bråkdel av vad det kostar för att producera tryckta böcker. En New Yorker artikel av Ken Auletta säger att "vinstmarginaler är smal" som 15 procent av lösnummerpriset går till författarna, 70 procent går till produktion, lagring, marknaden, etc. och potentialen av 35 procent av dessa böcker köps av bokhandlar som returne för en förlust. Publicister kan bära fler titlar på mycket lägre kostnad, vilket ger dem möjlighet att filial till nischmarknader istället för att fokusera på mainstream överklagande. Eftersom handheld avläsningsanordningar att läsare att bära en bärbara personliga bibliotek, kan försäljningen av e-böcker så småningom lika de av sina tryckta motsvarigheter. I Korea det tider säger Chun gå-Eun och låten Kyu-Yeol att "tusentals böcker kan lagras i en enhet som är oftast tunnare och lättare än de flesta läroböcker."

Svagheter

Avsaknaden av en universal publishing format kan avskräcka vissa läsare. Varje e-reader enhet har en egen plattform och kräver ofta köpare att ha ett konto, en särskilt operativsystem och särskild programvara. Konsumenterna kan behöva köpa flera e-läsare för att köpa böcker från olika förlag. Michael Mace, en tech industri veteran och konsult, skriver i ett blogginlägg: "en hel del investeringar i ebook enheter idag tycks drivas mer strategi än av användarnas behov. Problemet är, om de inte lösa ett problem som användare, och lämna den till användarna, marknaden kommer inte att ta av i första hand. "

Möjligheter

När frågorna som format sorteras, kan e-läsare återuppliva förlagsbranschen genom att få nonreaders engagerad. För ivrig läsare de är bekvämare än resor till ett bibliotek eller bokhandel, och de leder inte till förseningsavgifter och förlorade-bok böter. Nya skribenter kan faktiskt konkurrera med stora förlag. I "Hur man närma sig"Basen på pyramiden,"" Peter Rave skriver att digital publicering är "en affärsmodell som gör det möjligt för kunder att bli författare, och några av dem kan även generera intäkter genom att göra så."

Hot

Rave varnar att basera en hel industri på potentiella e-läsare försäljning kunde alienera en stor andel av framtidsutsikter. Han säger att "användningen av e-böcker på utvecklade marknader med en nöjd bok efterfrågan kan vara helt annorlunda jämfört med en dålig marknad med en kultur som inte kan läsa." I "DRM Under Attack," varnar Tobias Hauser och Christian Wenz för att det största hotet mot e-bok marknaden är hackare. Hacker är"bara en person som använder förbjudna digital rätt för sina egna syften. Det blir farligare när han delar sin kunskap om sprickbildning med andra." Om hackare delar e-böcker, förlorar författare och förläggare intäkter på försäljning de hade kunnat annars.