mynewspapers.net

DVLA barn säte lagar

DVLA barn säte lagar


Barnstol lagar i Storbritannien skärptes i September 2006 i ett försök att rädda unga liv. Föraren ansvarar för att alla i sin bil under 14 år bär bilbälte, och att alla barn upp till 4 fot 5 tum i höjd, eller 12 år--vilket som kommer först--har rätt barn säte och återhållsamhet tillbehör för deras höjd eller ålder.

Riskabelt gånger

Morgon- och eftermiddagsverksamhet skolan kör är högtrafik för bil olyckor med barn, enligt departementet för Transport (DIT), som främjar lagen och väg säkerhet med dess verkställande organ, inklusive föraren och fordonet Licensing Agency (DVLA). Även vid låga hastigheter, säger DIT, barn riskerar skada om barnet placerar eller fasthållande utrustningen monteras felaktigt. Så är det viktigt att barn lär sig från tidig ålder att bär säkerhetsbältet eller sitter i sätet barn handlar om att hålla dem säkra. Gör den "transportband" del av rutin när får i bilen.

Att få det rätt

DIT och DVLA ger information till konsumenterna om att få rätt typ av fasthållningsanordningar för barn, beroende på deras höjd, ålder och, särskilt för barn, deras vikt. Det finns också tydliga riktlinjer om var man kan fixa sittplatser och begränsningar, inklusive vad kan monteras i framsätet-- och vad bör inte--samt Rekommenderad maskinvaran att använda. Exempelvis används bakåtvända barn platser inte får vara framme säten med en aktiv airbag. Och för framåtvända bilbarnstolar, bilbarnstolen själv måste flyttas tillbaka så långt som möjligt. Det är viktigt att passa sätet som tillverkarens anvisningar. Butiker som säljer bilbarnstolar och begränsningar vanligtvis har utbildat personal till hands för att Visa drivrutiner hur man passar dem ordentligt. Och prova innan du köper något---du vill vara säker.

Besökare vara medveten

Besökare till Storbritannien är bundna av lagen, alltför. Biluthyrningsföretag bör leverera fasthållningsanordningar för barn för kunder, men dessa måste beställas före tid när du reserverar din hyra. Den väntande familj eller vänner på besök från utlandet ska göra dem medvetna om reglerna för korrekt begränsningar.

Undantag från reglerna

Det finns några undantag till lagen. Till exempel, om du redan har två barnstolar i baksätet av bilen och det finns inget utrymme för en fasthållningsanordning för en tredje, ett barn i åldern 3 eller över får sitta i ryggen och använda bilbältet vuxen-varv eller varv och diagonal. Eller i en taxi cab, barn under 3 kan resa ohämmad om det finns inga barnstolar monterad, men barn över 3 måste använda bilbälte för vuxna. Eller det kan finnas medicinska skäl för undantag från lagen. Alla rättsliga undantag ingår i DIT informationen.