mynewspapers.net

Dvärg frukt trädvård

Dvärg frukt trädvård


Du kan hitta en miniatyr eller dvärg version av nästan alla typer av fruktträd, men dvärg citrusträd är de vanligaste. Dwarf fruktträd kan odlas i behållare eftersom de är mindre än standardstorlek fruktträd. man kan också plantera direkt i din trädgård.

Väder

Beroende på din position och typ av dvärg fruktträd du har planterat, kan du behöva flytta trädet inomhus för vintern för att undvika frostskador. Heartier frukter som äpplen tål vinterfrost, medan citrus träd kan inte.

Sun

För att korrekt frukt, behöver din dvärg träd regelbunden solljus eller en inomhus ljusna. Om du ska plantera din dvärg fruktträd utanför, välja ett område som får full sol. Om du planterar din dvärg fruktträd i en behållare, hålla den i ett soligt läge som en uteplats, altan eller ett södra vetter mot fönster maximera solljus.

Mark

Enligt webbplatsen trädgårdsskötsel vet hur dwarf fruktträd fungera bra i sandjord och gynnas av säsongsbetonade befruktning. Befrukta var 4 till 6 veckor under växtsäsongen. För att förhindra rotröta, behöver dina träd en väl dränerande jord och en behållare med dräneringshål.

Gallring

För att förhindra lemmar från att bryta på grund av tunga frukt, måste du tunna frukt kluster till en eller två bitar av frukt. Detta sker normalt när frukten växer till storleken på en druva eller en golfboll.

Beskärning

Dvärg träd behöver regelbunden beskärning att förhindra rotskott från att växa och att tunna ut i kapellet för att tillåta ljus och luft cirkulation. Inomhus dvärg träd kan beskäras alla tider på året. utomhus träd bör inte beskäras på vintern.

Vatten

Webbplatsen för trädgårdsskötsel vet hur rekommenderar vattna din dvärg citrus träd när marken har torkat. Vattnas kan för ofta orsaka rotröta om du inte har en väl dränerande jord.