mynewspapers.net

Dominique Chicken egenskaper

Dominique Chicken egenskaper


Dominique kycklingar producerar bruna ägg och kött. Dual-purpose rasen har sitt ursprung i England och USA med mitten av 1800-talet. Dominique anses vara en av de första kyckling raserna i Amerika. Det är en sällsynt ras återfinns i små flockar i USA. Den amerikanska fjäderfä föreningen Standard av perfektion erkänner både standard och dvärghöns Dominiques.

Färg

Dominique kycklingar har omväxlande vita och svarta barer. Den funktionen är tunn. Bandad Rock kycklingar har också svart och spärra, men staplarna är bredare. Dominiques har gula ben och röda örat lober. Unghöns (unga kvinnor) har en mörkare shanken färg än cockerels (unga män).

Kroppsform

Dominique kycklingar har en bred och hela kroppen. Standard storlek tupparna genomsnittliga 3,18 kg. och hönorna väger ca 2.27kg. Bantam Dominiques genomsnitt ca 0.68kg. Dominiques har en rosa kam och likaså färgade preskriberad Rock kycklingarna har en enda kam. Dominique har lång, framträdande svans.

Chick färg

Baby Dominique brudar har en svart kropp med gula fläckar på vingarna, huvud och undersidan. Om ungen kön bestäms av färgen. Gula lappen på huvudet av de unga kvinnlina är mer stabil och kompakt än lappen på huvudet av de unga män.

Ägg och köttproduktion

Dominique höns lägger i genomsnitt 230 medelstora ägg per år eller om tre ägg per vecka. De börjar lägga ägg med sex månaders ålder. Hönsen är lugn, grubblande och bra mödrar. Dominiques producera bra kvalitet på kött. Rasen har tunga fjäderdräkt och fjädrar används för stoppningsändamål madrasser och kuddar.

Egenskaper

Tidiga förfallande Dominique kycklingarna anpassa sig till en mängd olika villkor. De köldhärdig och trivs i frigående samt nedkomsten villkor.