mynewspapers.net

Dogwood träd sorter

Dogwood träd sorter


Bland de mest populära blommande träd är dogwoods inhemska växter som har hittat en vänlig plats i amerikanska varv och trädgård. Den graciösa blommande dogwood är preparatet träd som de flesta människor tänker på som en hundkäx. I själva verket finns det ett antal andra dogwood arter, många av dem också ganska slående trädgård träd. Olika dogwood formulär, till exempel gråt dogwoods, även lägga till trädgård sort. Undvika overhead vattning och ger god luftcirkulation för att förhindra sjukdom.

Blommande Dogwood

"Blommor" av blommande dogwood är faktiskt färgade blad stödblad som öppnas utåt, som kronblad av blommor, när små blommor inuti de stödblad är i blom. Frukt och höst färg är också slående. Blommande dogwood, Cornus florida, finns i vitt, rosa och röda blommiga sorter och växer till 15 till 20 fot i höjd. Dess prisdifferentierade förgrening ger det en graciösa form. Det växer bäst delvis skugga i sura, fuktig och väldränerad rik men lätta jordar.

Kousa hundkäx

Växa till 20 till 25 fot lång, Kousa dogwood, eller Cornus kousa, växer rakt upp som en unga träd men breddar, med horisontella grenar och en hängande effekt, som det mognar. Dessa dogwoods är generellt mer motståndskraftiga mot hundkäx anthracnos, mjöldagg och plats anthracnos än blommande dogwood och också motstå provtagare. Kousa dogwood är mest effektiv vid kanten av skogen eller på annat sätt som en accent gränsen där det blir lite sol.

Karneol Cherry hundkäx

Mer shrublike i form än andra dogwood träd och allmänt sjukdom - och pest-fri, karneol cherry dogwood eller Cornus mas, växer upp till 25 fot lång och nästan lika bred, utvecklas till en flera skaft, rundade små träd. Karneol cherry prålig gula blommor blomma på kala grenar på senvintern eller tidiga våren. Ljusa röda midsommar frukter locka och mata fåglar men kan göra en röra på gångbanor och däck.

Giant hundkäx

Till skillnad från de flesta dogwoods, jätte dogwood eller Cornus är controversa mycket snabbväxande. Det är också stor, att nå 30 till 50 fot, och kan användas som en liten skugga träd. Dess slående bladen är mörkgröna på den övre ytan, silvriga grönt på den under sidan, och de vända röda kommer falla. Vita bommar ge vika för kluster av blåsvarta bär som lockar och mata fåglar.

Rutgers & andra hybrider

Hybrider av blommande och Kousa dogwoods har utvecklats för att skydda mot den dödliga svampsjukdom som hundkäx anthracnos som har förstört blommande dogwood populationer på östkusten. Dessa inkluderar "Rutgers hybrider," inklusive "Rutgan" Stellar rosa och "Rutdan" konstellation och hybrider i den nya Stellar serien.