mynewspapers.net

Doftande knoppar av jasmin blomma

Doftande knoppar av jasmin blomma


Jasmin blomma är känd världen över för sin underbara doft. Det är en del av familjen oliv och har kronblad som är vanligtvis vit men ibland gula. Dessa blommor växer i varma klimat över hela Afrika, Asien och Europa. Jasmin blommor gör vackra växter för dekoration, både inomhus och utomhus, med sina känsliga kronblad och rik grönska. De jasmin knopparna är dess mest doftande del och de släpper deras doft bara efter solnedgången. Jasmin knoppar används ofta för parfymer, tvålar och andra väldoftande ändamål samt medicin och te.

Förökning

Jasmin plantor ta mycket lång tid att växa. Odlade jasmine sprids från terminal sticklingar med många noder och ett blad. Sticklingarna behandlas med ett lösligt salt böka lösning när odlas, sedan rotade i lika delar vermikulit, mossa och sand. Efter 120 dagar ställs sticklingarna i open-plöjde fälten att växa i 4-fots-djupa gropar. Gropen innehåller ruttnade gödsel, jord och sand, med matjord på toppen av denna blandning.

Medicinskt bruk av Jasmine knoppar

Jasmin knoppar används för att behandla ögonsjukdomar, bölder, olika hudsjukdomar och sår. De används också att ta bort maskar häckande i tarmarna. Jasmine olja anses ett lugnande medel och afrodisiakum.

Aromaterapi

Doften från Jasmin knoppar kan lyfta och lätta stämningen. Blanda tre droppar jasmine olja, fyra droppar bergamott och sex droppar lavendelolja. Lägg till detta att ett rum förångare eller lägga den på en trasa och andas lätt. Gör en uppfriskande massageolja med två droppar av jasmine olja, 5 droppar av söt apelsin, fyra droppar Clary sage, fyra droppar rosmarinolja och en tsk mandelolja. Dessa oljor bidra till att främja en positiv stämning.

Jasmin te

Jasmin te görs från Jasminum sambac blommor, en art av jasmin blomma odlas i Kina och Taiwan. Jasmin te är milt, uppfriskande och har många hälsofördelar. Jasmin te innehåller antioxidanter som förstör cancerframkallande fria radikaler och bromsa utvecklingen av cancerceller. Jasmin te också förhindrar ansamling av kolesterol och stärker immunförsvaret. Enligt AmazingGreenTea.com främjar jasmine te även viktminskning på grund av dess synergistisk kombination av antioxidanter och koffein.