mynewspapers.net

Dodge Dakota broms byte Tips

Dodge Dakota broms byte Tips


Bromsarna utgör en viktig komponent i varje fordon. Trasiga eller slitna bromsar kan resultera i dålig stoppa och leda till olyckor. En Dodge Dakota pickup har ett gemensamt främre skivbroms system med bakre trumbromsar och är ganska enkelt att byta ut om det behövs. Om det är första gången du byta bromsar på en Dodge Dakota, gör några trick av handeln jobbet enklare att utföra.

Pads

När du tror att ersätta bromsar, brukar det de bromsbelägg som kommer att ersättas. Detta är de delar av bromsen som sitter inom bromsok och push mot rotorn att stanna fordonet. När dina bromsar behöver förändras, är detta på grund av pad bärs mycket tunn. Ta bort kuddar görs bäst tillsammans med skjutmått, särskilt om bromsok behöver ändras. Tricket är dock att flytta kolven från pad. Detta gör tar bort bromsok mycket lättare. När du har tagit bort för hjulet och har utsatt bromsok, titta mellan bromsok och rotorn. Här ser du en rund kolv inklämd mot bromsok. Vicka en lång flathead skruvmejsel mellan bromsok och rotor och bända kolv baksidan. Detta kan ta en minut av driver mycket hårt, men så småningom pistongen ska skjuts bort, befria bromsok.

Bromsok

När du har tagit bort dina hjul och är redo att ta bort bromsok, bör några viktiga punkter klargöras. Inspektera bultarna på bromsok. Två bultar håller bromsok, och beroende på hur gammal är din Dodge Dakota, de kunde gripas på, eller slitna. Om bulten huvuden visas avrundade eller fråntagen, ska du sluta på denna punkt och ta din lastbil till en broms reparera specialist snarare än strippning bultarna ytterligare. Om bultarna är bra, storlek upp bult med lämpliga uttaget. För en Dodge Dakota fungerar en T-45 vridmoment lite med en 3/8-tums ratchet bäst. När bultarna tas bort, kan bromsok vara svårt att dra bort. Tricket är att sänka botten Klippen på bromsok och samtidigt lyfta upp bromsok från botten. Detta kommer att hålla dig från att slåss med skjutmått att ta bort den. När du tar bort bromsok, kan du ta bort kuddar och ersätta dem.

Bromsen linje slang

Bromsen linje är ansluten till broms slang av två nötter, mindre muttern på linjen kan lossas enkelt med en 12mm nyckel. Den stora muttern lossas bäst med 16mm nyckel. För lättare bort blir med hjälp av en överföring eller broms "line" skiftnyckel bäst, även om dessa verktyg inte normalt ingår i en gemensam verktygslåda. Mellan två nötter är en metall klipp som måste tas bort. Ofta är detta tunna metall klipp rostiga eller grep på från fukt. När nötterna är lös, är använda ett par diagonala fräsar eller vass tång för att vicka på klippet och tillbaka det bästa alternativet att ta bort klippet. Byta slangen är en enkel återföring av denna process.

Blödande bromsar

Flera alternativ är möjliga i blödning bromsarna. Pumpa bromsarna är den oftast använda, men denna process kan orsaka alltför stora påfrestningar till huvudcylindern. Allvarlig blödning är det bästa alternativet för en första-timer, eftersom detta är det enklaste. När du har placerat kuddar, nya bromsok och broms slang på fordonet, skruva loss bromsen luftskruv på toppen av bromsok. Öppna locket på huvudcylindern och vänta tills vätskan att starta droppade ur luftskruv. Denna process gör lufttrycket att tvinga ut vätskan. När vätskan pressas ut, häll ny bromsvätska i huvudcylindern och vänta på ren vätska att rinna ur luftskruv. Dra åt luftskruv skruven först och sedan ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken på huvudcylindern.

Bakre trumbromsar

Bakre trumbromsar är vanligtvis repareras av tjänsten specialister eftersom de kan vara svårt att arbeta på. Om du aldrig har att ersätta eller reparera trumbromsar, är det viktigt att veta några tips ändå. Fordonets bakre bromsarna bara gör upp 30 procent av fordonens bromskraft enligt 2CarPros.com, och är kraftigt nedsatt när det är vått. Efter bort hjulet, ta av trumman och inspektera komponenterna för att se om något är sliten eller behöver ersättning. Om materialet på bromsen skon är uttömda till mindre än 1/8 tum, bör du byta skor. Detta kräver en speciell våren borttagning för att ta bort montering fjädrarna. Verktyget liknar ett par tång med speciella v-form ände att hålla våren. Du behöver också en speciell broms sko borttagning för att ta bort skorna. Detta verktyg är placerad över skon hållare stiften och vände moturs för att frigöra stiften och ta bort skorna. Dessa verktyg kan vara tillgängliga från några auto delar butiker, men de kan också behöva beställas särskilt. Under denna process bör du också ta bort damm boot att kontrollera om vätska läcker från hjulet cylindern. Om du ser någon vätska, Byt hjul cylindern.