mynewspapers.net

Djungel tema matematik spel för förskola

Djungel tema matematik spel för förskola


Förskolebarn har precis börjat att lära sig grundläggande matematik färdigheter, och detta kan främjas genom verksamhet som möjliggör storlek differentiering, mönstring och grafritande. Äldre förskolebarn som behärskar rote räknar kan börja lära sig att räkna objekt, ge rote räknande konkret mening. Många djungel tema aktiviteter kan främja alla dessa tidiga matematiska färdigheter på ett roligt och engagerande sätt.

Djungel djur graf

För denna verksamhet behöver du flera laminerade färgbilder av olika djungeldjur. Dessutom måste du göra en större stapeldiagram mall på en affisch styrelse. Fäst en bit av kardborreband på baksidan av varje djur bild och lägga till andra sidan av kardborrband i kolumnerna i stapeldiagrammet. Uppmuntra barnen att göra diagram baserat på olika egenskaper av djungeldjur. Till exempel, placera alla svarta djur i en kolumn, alla röda djur i nästa och så vidare. Hjälpa dem att räkna varje kolumn och göra "mer än," "mindre än", "mest", och "minst" uttalanden om sin graf.

Den högsta trädet

För att förbereda för detta projekt, Läs en bok om olika typer av träd som växer i djungeln. Skär ut figurer som de olika träd på vitt papper, är att se varje träd en annan storlek. Be klassen att måla träd. När torr, täcka träden med kontakt papper för extra hållbarhet och presentera dem för din klass. Be barnen att identifiera de största och minsta och att rada upp dem efter storlek. Lämnar träden ut som verksamhet under din djungeltema och uppmuntra din klass att utforska.

Räkna grodor

Detta spel är lämpligt för äldre förskolebarn som kan räkna objekt upp till 10. Samla 10 limabönor och måla ena sidan av varje böna röd och den andra blå. För att införa spelet, läsa en bok om gift dart grodor, att notera deras storlek och färg. Be klassen att låtsas bönorna är grodor och grodor ska inventeras av färg. Sätta lima bönor i en kopp, skaka och sedan sprida dem på golvet. Att barn ska turas om att skaka, spiller och räknar bönorna.

Snake randmönster

För att förbereda, klipp ut stora orm former från tunga papper. Visa din klass bilder av djungeln ormar och be dem att identifiera de olika färgerna på varje orm, att notera att många ormar har mönster till deras band. Ge varje barn en färdigskurna orm form och olika färger konstruktion papper. Beroende på att kunskapsnivån för din klass, fråga barnen att antingen skära eller rippa remsor av papper och skapa en färg mönster. Äldre barn kan uppmuntras att skapa komplexa mönster, medan yngre barn bör modellerade enkel ABA mönster. Har barnen limma randmönster på deras orm former.