mynewspapers.net

DIY vätgasdrivna bränsleceller för att generera elektrisk

DIY vätgasdrivna bränsleceller för att generera elektrisk


En vätgasdrivna bränsleceller är en elektrokemisk enhet som producerar energi som lagras i den kemiska beståndsdelen, väte. Genom att separera två väteatomer kan skapar bränslecellen tillgängliga el som kan lagras eller används för att driva enkla elektriska apparater. Även om tekniken är fortfarande under utveckling, kan kommersiellt tillgängliga vätebränsleceller anpassas för hem eller hobby bruk.

Instruktioner

• Identifiera strömkraven för individuell användning. Vätgasdrivna bränsleceller stacken producerar DC eller likström spänning. Beroende på det individuella bruket makt behov, kan ett antal vätebränsleceller behövas.

• Köpa krävs vätebränsleceller från lokala eller online återförsäljare. Förstå de begränsningar, och makt leverans förmåga av bränsleceller köpt. Tänk på en vätgasdrivna bränsleceller som ett batteri eller en generator. Kraften från bränsleceller måste anpassas till strömkraven för individuella programmet.

• Montera vätebränsleceller på en kylfläns, eller bränsleceller kylsystem. Vätgasdrivna bränsleceller kommer att fungera på ungefär 120° till 140° F. tillräckligt värme skingrande krävs för pågående bränsleceller drift.

• Anslut bränsletanken väte till bränslecellen enligt tillverkarens instruktioner. Vätgasdrivna bränsleceller kommer att konsumera vätgas och producera vatten med hjälp av den kemiska reaktionen som sker inuti vätgasdrivna bränsleceller. En leverans av trycksatt vätgas behövs för att bränsle vätgasdrivna bränsleceller.

• Anslut den vätgasdrivna bränslecellen till en DC nuvarande strömförsörjning. Den kemiska reaktionen som sker inom bränslecellen är katalyserad av en liten elektrisk ström, utbudssidan strömmen. Spänning och leverans strömstyrkan utbudssidan nuvarande måste regleras för korrekt bränsleceller drift.

• Anslut vätgas bränsleceller utdata till en reglerad power leverans system (som kommer att direkt levererar energi i hemmet), eller en hög kapacitet lithium-ion batteri pack för att använda makt vid ett senare tillfälle. Bränslecellen skapar energi som kan antingen användas omedelbart eller lagras i batteriet. Om för att driva en standard hushåll objekt till exempel glödlampor eller en radio, användas en power inverter att konvertera DC likström till en AC växelström.