mynewspapers.net

DIY vätgas bränsle kit installationen

DIY vätgas bränsle kit installationen


Det är möjligt att konvertera en bensinmotor till att köra på ren förbränning vätgas som bränsle. Om du har en grundläggande kunskap om auto mekanik, kan du lägga till ett väte generator kit till din befintliga motor och kör din bil på en Vattendriven generator som använder vätgas som bränsle. Denna väte-ombyggnadssats kan tas bort om nödvändigt att återvända fordonet till en bensin-bränning system. På grund av tusentals varianter av fordonsmotorer och delar är en detaljerad projekt handbok om denna typ av projekt nödvändigt för att slutföra vätgas omvandling.

Instruktioner

• Placera en förmonterade väte generator bostäder inuti fordonet motorrummet. Den bästa metod och maskinvara att använda för montering av generator inhysa beror på formen på motorn och mängden utrymme. Placera kammaren bostäder så nära som möjligt till förgasaren. Om du har att bygga din egen väte generator, använda ett CPVC rör med en fyra-tums diameter. Funktionell storlek är i kammaren 10 till 18 inches, med så nära 18 som möjligt att vara optimal.

• Montera en elektronisk kontrollmodul för hydrogen generator under instrumentpanelen och så nära motorn som praktiskt. Vissa projekt handböcker hänvisar till detta som "HyTronics" modulen och lista delarna för att bygga det med särskilda nummer köpas på Radio Shack återförsäljare. Andra guideböcker lista olika delar men i huvudsak byggd samma komponent. Löda de huvudsakliga elektrodsladdar från styrenheten till huvudsakliga elektroderna som sticker ut från väte generator bostäder.

• Installera en vatten ackumulatortank genom att montera den till fordon, inuti motorrummet, om möjligt. Använd en tank som rymmer minst 10 till 15 gallon. Flera projekt manualer rekommenderar US plastdelen # nr 8658, en 16-galla tank. Tankar kommer att inkludera vissa monteringsdetaljer, men den bästa metoden för att säkra tanken kommer att bero på den unika storleken och formen på ditt fordon. Anslut en slang från lagertanken till inloppsventilen av generator bostäder.

• Lägg ett indikatorsystem inne i fordonet för att övervaka vätgassystem. De specifika komponenter och platser beror på formen på din dashboard och personliga smak. En effektiv och bra snygga metod för montering av en indikator panel är att använda en prefabricerade konsolen, till exempel en VDO-II08720 anpassad konsol, som kan lätt monteras ovanför eller under instrumentpanelen.

• Fäst en förgasare adapter till bilen. Det finns tusentals förgasare, så skulle det vara klokt att rådfråga en professionell delar distributör, såsom Impco teknik. Förklara för en delar återförsäljare projektet väte och modell av din bil. De kommer att välja den rätta delen för dig. Kör en Värmetålig slang från förgasaren adapter till avlastningsventil av väte generator bostäder.

• Anslut väte generator elektroderna och den elektroniska styrenheten till gas montering av ditt fordon.

• Kalibrera noggrant spänning och trycket av väte systemet innan du startar bilen. Denna finjustering är en känslig process och kräver vissa experiment och noggranna beräkningar. Detaljerad guideböcker erbjuder data och förslag relevanta för de unika delar och system för du vätgas kit och specifikt fordon. Starta inte motorn innan du är klar med justeringarna av systemet eller du kommer att skada motorn och väte kammaren.