mynewspapers.net

DIY Tube hörlursförstärkare

DIY Tube hörlursförstärkare


Öva med en hörlursförstärkare är bekvämt. En typisk hörlursförstärkare är bärbar och du kan spela utan störande grannar eller rumskamrater. Om du planerar på att bygga din egen förstärkare, är en tube hörlursförstärkare ett bra ställe att börja. Kretsarna är vanligtvis enklare än komplexa flerkanals förstärkare och effektbehovet för hörlurar är lägre. Förekomsten av röret ser till att tonen inte lider trots märkeffekt. Du kan få alla nödvändiga delar genom att köpa en självmontering tube hörlurar förstärkare kit.

Instruktioner

• Ställ in en arbetsplats. Detta måste vara väl upplyst och väl ventilerat. Det måste finnas en strömkälla för din lödkolv.

• Inspektera komponenterna. Använd en förstoringslins för att kontrollera rören för sprickor. Kontrollera värdet motstånd och kondensator och anteckna dem.

• Studera schematiskt. Notera av styrelsen monterade komponent värden.

• Fyll på kretskortet. Detta är där signalbehandling sker. Passa varje del i dess specifika torn enligt schematiskt. Driva komponenten så kontakterna sticker igenom till andra sidan. Typiska amp kit styrelsen komponenter innehåller resistorer, kondensatorer, tube baser och op-amp marker. När du har laddat alla styrelse-monterade delar, plats styrelsen nedåt och löda connector benen till mässing skenor som löper längs hela linjen.

• Installera färdiga styrelsen. Löd den i botten av förstärkare chassit.

• Anslut nätanslutningen IEC. Montera power blocket i de förborrade fyrkantigt hål på chassit. Löda den röda sladden till den positiva styrelse punkten och den svarta kabeln till den mark styrelsen punkten.

• Lödning ingången till op-amp chip. Tryck framsidan av jack genom de förborrade hål i framsidan eller sidan av chassit. Löda röda och svarta kablarna till öglan i direkt anslutning till op-amp chip.

• Ladda potentiometrar genom förborrade hål på framsidan av chassit, inuti till ut så potentiometer polackerna sticker. Skär en 3-tums bit tråd för varje potentiometer och band i ändarna. Löda en bit tråd varje potentiometer och löda den andra avsluta till rätt punkt på styrelsen, efter schematiskt. Läs in rören i deras baser.

• Anslut hörlurar tråd. Löda detta till att produktionen i styrelsen, med hänvisning till schematiskt för vägledning. Mata kabeln igenom skåran på chassit och tejpa fast den på utsidan av chassi för enkel åtkomst.

• Bifoga chassit. Skruva på locket ner på basen. Passa rattarna på potentiometer polackerna. Se till att noll på ratten linjer upp med skåran på stolpen.