mynewspapers.net

DIY trädgård landskapsplanering

DIY trädgård landskapsplanering


Trädgård landskapsplanering är både en konst och en vetenskap, enligt horticulturalist Dewayne Ingram vid University of Florida. Vilken form din trädgård landskap tar beror till stor del på vilken funktion du vill ha ditt landskap att utföra. Om du landskapsplanering med buskar, blommor eller fruktträd, kan du skapa en ögat tilltalande display genom att införliva vissa grundläggande principer i projektet gör det själv landskapsplanering. Även de mest tilltalande design kommer att vackla om du ignorerar vetenskapen av mark, vatten och solljus.

Instruktioner

• Ta reda på vad din trädgård stil blir, till exempel japanska, patriotiska, te, doft, stuga eller någon annan trädgård typ. Du kan förenkla din landskapsskötsel beslut, och förbättra din trädgård överklagande, genom att välja en trädgård typ eller tema och uttrycka det konsekvent i ditt landskap designelement.

• Välj färger som komplement eller kontrast varandra och de omgivande strukturerna. Du kan välja olika nyanser och nyanser av en färg eller växt massor av en enda sorts blomma i varierande färger. För att skapa en trädgård landskap brännpunkt, plantera varma färger som apelsiner och röda mot cool-färgad bakgrund, som en grön klättring ivy eller en grå blockmetod.

• Fastställa riktlinjer för din trädgård konsekvent. För en mjuk, naturlig design, skapa blomsterrabatter med böjda kanter och vägar som vrider och vänder försiktigt genom trädgården. För en fet, dramatiska utseende, Välj geometriska former, raka linjer och skarpa hörn i din trädgård.

• Plantera tall blommor och växter i den baksida tredjedelen av en blomma säng, med medel-höjd växter i mitten och dvärg växter framför och längs kanterna hålla planteringar i deras rätta proportionerna. En stor rhododendron framför en liten bungalow gör hemmet ser mindre.

• Utforma ett balanserat landskap. Installera plantering och inredning element i mönster som ögat kan lätt erkänna. Riklig planteringar i en hälften av trädgården, med några planteringar på den andra hälften, är ett exempel på liggande obalans.

• Tillåt en gradvis övergång från tall planteringar till kortare planteringar. Du kan punktera en kort växande blomsterträdgård med en enda lång plantering i centrum eller på stopp.

• Landskap med inhemska växter när så är möjligt. Inhemska växter har redan anpassat till din områdets klimat, jord, skadedjur och invaderar fauna.

• Överväga att använda naturliga material som trä, stenar och vatten för att förena din trädgård landskapsdesign. Linje dina stigar med stenar av liknande storlek och form. Använd samma typ av trä för stängsel, i olika delar av din fastighet.

• Observera de nya förutsättningarna som sol och skugga från säsong till säsong, och som omger träd växa och förlorar sina löv. Välj växter som kommer att frodas i din sol och skugga villkor i en tre-säsong trädgård. Plantera lökar för tidigt på våren och sensommaren färg.