mynewspapers.net

DIY tjänst bränsle Filter på en 1990 F350 7.3 Diesel

DIY tjänst bränsle Filter på en 1990 F350 7.3 Diesel


F-350 Diesel är en super duty pickup tillverkas av Ford. F-350 Diesel utnyttjar en inline bränslesystemets, som hjälper till att driva denna supersized lastbil. Gör det själv underhåll för F-350 omfattar kontroll och byte av bränslefilter. Ford rekommenderar att du kolla bränslefiltret på en 1990 F-350 Diesel ofta och byta filtret som behövs eller var 25 000 miles, vilket som kommer först.

Instruktioner

• Park din F-350 Diesel på en säker plats på marken ännu. Bedriva parkeringsbromsen att hindra fordonet från att rulla. Gå runt till passagerarens sida av fordonet och lossa gas tanklocket för att lindra trycket i bränsleledningen.

• Öppna motorhuven och koppla bort den negativa kabeln från batteriet. Leta upp bränslefilter på passagerarsidan av motorn i området övre motor. Identifiera bränslefiltret som en rund behållare monterade ovan ventilkåpan till baksidan av generatorn.

• Kontrollera bränslefilter för märkbara tecken på slitage inklusive stora bucklor och hål. Ta tag i filtret och snurra den moturs med händerna för att ta bort filtret. Om det inte går att ta bort filtret med bara händerna, kan du också använda en rem skiftnyckel. Använd en mjuk trasa för att rengöra filtret monteringsytan precis under där det borttagna filtret var belägen. Rengöra insidan av filtret med en tandborste om du vill återanvända samma filter. Om filtret har märkbara tecken på slitage, måste du ersätta den.

• Köpa ett bränslefilter om du vill ersätta din gamla filter. Använd o-ringen som kommer med det nya filtret. Kappa av nya bränslefilter med en liten mängd dieselolja. Anslut bränslefilter till filter monteringsytan genom att vrida filtret på medurs. Använd en rem skiftnyckel för att dra åt filtret ytterligare ½ tur efter du skruva på för hand.

• Ansluta den negativa kabeln till batteriet. Dra åt tanklocket gas. Aktivera tändningen och tillåta lastbilen till tomgång för att sätta press på bränsleledningen.