mynewspapers.net

DIY: Styrofoam beläggning

DIY: Styrofoam beläggning


Frigolit är en enkelt utformad material som du kan använda traditionella trä arbetsredskap på form och gjuta för att nå fint detaljerad skulpturer. Tyvärr är det också skör med små bitar lätt bryts från ännu en måttlig mängd tryck. För att lägga till en nivå av skydd till färdiga styrofoam skapelser du behöver för att bestryka materialet med en tunn hård beläggning. När torkat beläggning skapar ett skal som ger styrka till frigolit, hålla den från att skada på grund av normalt slitage. Men det finns flera skyddande beläggningar på marknaden, kan du DIY en beläggning själv med latex primer och fogmassa.

Instruktioner

• Blanda en latex primer och gips fogmassa tillsammans i en kopp eller lilla hink beroende på belopp som behövs för täckning, med lika delar av varje. Blanda två grundligt med en trä omrörare till två till tre minuter tills du har en beläggning som du kan Pensla över styrofoam.

• Testa mixen på en skrot bit skum genom att borsta ett tunt lager av material över skummet med en pensel. Titta på skummet i ca fem minuter, letar efter tecken på smältande. Om skummet förblir hela, då är blandningen säker att använda på objektet skum som du avser att täcka.

• Pensla blandningen över din styrofoam objekt med pensel för jämn täckning. Täck någon del av styrofoam som du vill lägga till ett hårt skyddshölje till. Att beläggningen torka i ungefär två timmar.

• Sand hård beläggning med böter-slippapper för att ta bort någon av brush stroke markerar vänster form tillämpar blandningen. Torka klart med en tack trasa och finish som önskat. Beläggningen tar en vattenbaserad färg lätt, fungerar som en primer för styrofoam.