mynewspapers.net

DIY skärpa Clipper blad

DIY skärpa Clipper blad


Med hjälp av tråkig clipper blad kan faktiskt orsaka smärta. Högt skrammel och hår dra kan vara ett tecken på att det är dags att vässa din clipper blad. Men du behöver inte ha en professionell skärpa din clipper blad; Du kan spara tid och pengar genom att lära hur man slipar dem själv.

Instruktioner

• Ta bort bladen från din clipper. Flesta bladen kan lätt tas bort med en platt skruvmejsel. Tänk på att hålla skruvarna på en säker plats för när du sätter bladen tillbaka på. Torka bort eventuella rester eller hår som kan finnas på clipper bladen.

• Separera bladen och sätta rörliga bladet tillbaka på våren spänning. Touch rörliga bladet med lätt tryck till ett Bryne och aktivera clippers. Tillåta clippers att förbli på och fortsätta tillämpa lätt tryck i 60 sekunder.

• Ta bort clippers från Bryne och förvandla dem till off. Inspektera clippers. Ytan bör vara blankare än innan och känner sig skarpare vid beröring.

• Skärpa guiden genom att ta bort det från guide bladet. Du kan göra detta genom att använda en platt skruvmejsel att ta bort skruven innan du tar bort guiden. Vässa det manuellt på brynet genom att köra den fram och tillbaka över ytan i 60 sekunder med ljust pressar.

• Återanslut guide av sätta tillbaka skruven och skruva tills åtdragna.

• Återanslut clipper bladen på samma sätt och aktivera clippers för att testa. Du kan också testa skärpan i clipper bladen av skära hår med dem för att se om allt har skärpt och ihop ordentligt.