mynewspapers.net

DIY runda metall Raised Strawberry säng

DIY runda metall Raised Strawberry säng


Plantera jordgubbar i en upphöjd bädd erbjuder flera fördelar med att plantera dem direkt i marken. Den jorden näringsämnen och pH-nivåer är lättare att kontrollera, och du behöver inte böja som långt till tenderar att dem. Det finns prefabricerade upphöjd bädd kit finns att köpa, kan du också göra din egen. Mest upphöjda säng mönster är antingen fyrkantiga eller rektangulära, men med hjälp av flexibla metallplåt kan du konstruera en rund upphöjd strawberry säng.

Instruktioner

• Välj en plats för upphöjd strawberry sängen som tar emot minst sex timmar sol per dag. Välj en plats som också har bra dränering och det är inte blöt.

• Hammare en träpåle i marken där du vill ha centrum av upphöjda strawberry sängen ska placeras. Knyt en 4 - till 4 1/2-foot bit snöre löst till insatsen. Stretch strängen ut så långt det går och använda spray chalk för att rita en linje på marken. Promenad runt bål i en cirkel, bespruta marken som du går för att markera konturerna.

• Gräva upp övre 2 inches av jord från inom krita linje och kasta bort den för att se till att du tar bort all ogräs. Lossa det återstående översta lagret av jord med spaden.

• Infoga en spade i krita linje och gräva ett dike som är ungefär 3 inches bred och 4 till 5 inches djupt.

• Slå en bit flexibla metall presenningen på sin sida och infoga den i diket. Böj det så att det skapar en cirkulär kurva. Har en annan person håller metallen samtidigt fyller du i och kompakt diket med jord. Du kan använda någon typ av flexibel utomhus presenningen önskat, som trailer underbyggnad, tenn lakan eller metall blinkande.

• Fortsätta installera ytterligare plåt i ytterkanten av krita linje tills du har en komplett metall cirkel. Överlappning i kanterna av varje metall bit av 1/2 tum och säkra dem med nitar och en nit pistol.

• Fyll på insidan av en upphöjd bädd med en del matjord och en del kompost. Blanda ingredienserna med en spade när du lägger till dem i lager. Fortsätt lägga till jord och kompost tills du når 1 tum under toppen av metallen.

• Gräva hål i toppen av den upphöjd bädd med en trädgårds spade och in jordgubbsplantor i hålet efter hot om frost har gått under våren. Fylla i hålen med jord för att täcka de växtens rötter. Bevattna jorden i sängen tills det är fuktig men inte blöt.