mynewspapers.net

DIY Ring sten som ställer in

DIY Ring sten som ställer in


Med hjälp av en sten och en inställning, kan du mode din egen ring istället för att gå till en juvelerare. Med rätt verktyg, gemensamma inställning metaller som silver, är sterling silver, guld och rent guld relativt mjuka och följsamma. Även om det finns många färdiga inställningar, prata med leverantören att se till att din inställning är utformad för amatör sten setters. Många professionella inställningar kräver anpassning med hjälp av specialiserade verktyg.

Inställningar och verktyg

Tom inställningar för både skär stenar och standardstorlek Cabochoner är tillgängliga från smycken leverantörer. När du väljer en metall, anser att rent silver och guld är mjukare och därför lättare att arbeta med. Men innebär deras mjukhet att de kommer att böja med daglig användning, och din sten kunde lossna och falla ut. Sterling silver och guld är mer hållbara men är svårare att arbeta med. Ju lägre guldhalt i karat guld, desto svårare metallen. Exempelvis är 10K guld hårdare än 18K guld. Med några inställningar, kan du behöva ett par tång att försiktigt pressa stiften tillsammans. Specialiserade Tänger för detta ändamål kallas prong käkar. Andra verktyg du behöver inkludera en metall polermaskin för att böja metall över stenen att hålla det på plats. Rundade burnishers är mindre benägna att mar metallen. Eftersom verktyget markerar sannolikt visas på metallen över stenen, kan du också behöver metal puts i olika gryn. Grövre gryn kommer ta ut djupare markerar, medan fina polering gryn glans inställningen.

Skär stenar

Även om cut stenar kan placeras i en bezel inställning, som har en metall läpp böjde sig ner runt kanten på stenen att hålla det säkert, använder de flesta människor fronter inställningar som tar upp stenen över fingret. Detta låter ljuset passera genom botten av stenen, vilket skapar intressanta visuella effekter. Om du vill ange en skuren sten i en tvådelad miljö, kan du behöva justera stiften tills stenen sitter rakt i inbuktningar skuren i stiften. Pressa stiften tillsammans för att lösa-set stenen. I miljöer med mycket djupa fördjupningar eller spår, kan detta vara allt du behöver göra. Dock för högre kvalitet eller mjukare metall inställningar och kan du behöva böja stiften över stenen med en polermaskin. När stenen är inställd, polska inställningen. Om du är noga med att inte lämna verktyg märken, kan polering inte vara nödvändigt.

Cabochoner

De flesta cabochons anges med en ram. Om du gör din egen inställning, Välj en standardstorlek cabochon och en standardstorlek inställning. Ställ in stenen, släppa den i inställningen och böja stenen bezel. Gör detta i flera etapper, arbeta dig långsamt runt stenen. Vara försiktig med att skapa ett veck i bezel.