mynewspapers.net

DIY pedallådan effekter

DIY pedallådan effekter


Effektpedaler ge gitarrister tillgång till en bred palett av gitarr toner. En gitarrist pedallådan kan innehålla varje ton från skimrande refrängen till taggiga fuzz toner. Många vintage och boutique effekter kan kosta över £195, sätta dem utom räckhåll för många spelare. Gör det själv erbjuder pedal ett billigare alternativ, med många komplett kit som finns för under £65 online. På mindre än en dag, kan en hobby montera en stomp-box med högkvalitativa komponenter till en bråkdel av kostnaden för några designer effekter lådor.

Instruktioner

• Förbereda en arbetsyta för montering av pedalen. Området är dammfritt och har tillräcklig belysning och god ventilation för lödning.

• Kontrollera din effekter kit för att säkerställa att den innehåller alla nödvändiga komponenter. Matcha färgkoder på alla resistorer och kondensator värden i listan delar i effekter kit instruktionerna.

• Följa tillverkarens anvisningar för att fylla på kretskortet. Med nål-nosed tång, böj ändarna av komponenter för att passa in i rätt hål i styrelsen. Trimma överskottet från komponent leder och sedan noggrant löda komponenter med lödkolven. Kontrollera att polariserade kondensatorer är vänd åt rätt håll i styrelsen innan lödning.

• Skär medföljande kabeln till de angivna längder med en avbitare. Remsor i ändarna med wire strippan och sedan vrida den tvinnad tråden för att hindra den från att separera. Värme kabeln slutar med lödkolv och tillämpa löda dem innan du bifogar dem på kretskortet.

• Anslut batteri snap, fat nätkontakten och potentiometrar på kretskortet. Fäst alla flikar av potentiometrar.

• Installera 1/4-tums knektar och footswitches på den pedal inhägnad. Placera en räfflad bricka mellan jack eller fotpedal och pedal höljets undersida. Använd en nylon eller metall bricka mellan toppen av höljet och att fästa muttern av varje jack eller fotpedal.

• Placera kretskort innanför pedal höljet. Anslut 1/4-tums knektar och footswitches enligt den kit instruktioner. Installera någon IC marker på bordet.

• Anslut pedalen till en strömkälla, en gitarr och förstärkare för testning. Om din pedal är tyst, har en låg utgång eller inte driva upp, se till att ingen tråd leder oavsiktligt vidrör, orsakar en kort. Kontrollera alla komponenter för kontinuitet med hjälp av en multimeter. Kontrollera med styrelsen för kall lödfogar.

• Kontakta tillverkaren för vidare felsökning om din pedal är fortfarande fel. De kan ofta inspektera en närbild foto av din bygga att fastställa problemet. Vissa tillverkare, som BYOC, har online Forum dedikerade till felsökning kund bygger.