mynewspapers.net

DIY Party Mask

DIY Party Mask


När det gäller parterna, är ansiktsmasker en longtime tradition, populär i firandet alltifrån Mardis Gras till Halloween-fester till maskerad bollar. För craft-makers och hantverkare är skapa din egen mask från början en stor del av det roliga är associerade med dessa händelser. Om du vill göra en helmask eller bara en partiell, kan du göra din egen skräddarsydd mask med hjälp av gemensamma husgeråd och art produkter.

Instruktioner

• Blanda en pasta lösning för papier maché. Antingen gör en hemmagjord vete klistra in från mjöl (se resurser för ett recept), eller blanda en lösning av en del vita hantverk lim och en del vatten. Ställ det åt sidan i en stor-mouthed skål eller stekpanna.

• Skär ett stort ark aluminiumfolie och tryck över ansiktet. Ta bort dina glasögon eller någon ansikts piercingar om du bär dem. Koppla av ditt ansikte, och tryck sedan aluminiumfolie mot den så att den överensstämmer med formen på ditt ansikte och gör ett intryck av den. Dra aluminiumfolie från ansiktet försiktigt för att förhindra att ändra intrycket.

• Klipp ut så mycket av intryck av ansiktet som du vill ha som täcker ansiktet, med sax. Avslutade cutout bör samma form som du vill ha din färdiga mask vara, huruvida som täcker hela ansiktet, halva ansiktet eller bara ögat området.

• Päls folie masken i ett lager ljus papier maché. Blötlägg remsor av toalettpapper och ansiktsservetter i papier maché pasta och sprida dem över framsidan av masken. Låt dessa sitter i ett väl ventilerat utrymme i flera timmar, eller tills blöt vävnaden är torr och hård; Detta ger masken en fast grund så att du kan lägga ner resten av papier maché utan att det tynger masken och misshape den.

• Använd kniven för att skära ut öga hål. Klipp ut näsborre och mun hål på denna tid också, om så önskas.

• Bygga upp masken med ytterligare lager av tjockare papier maché. Blötlägg remsor av skrot papper i din pasta lösning och lägga dem på masken. Gör två kompletta lager i taget, och låt dem torka innan du lägger till nästa. Layer båda toppen av masken och undersida (inne i) det. Masken ska ha minst fem lager totalt, med minst ett lager på baksidan av masken.

• Måla masken med akrylfärg. Låt det torka.

• Dekorera maskera med glitter, strass, fjädrar eller andra tillbehör som du. Fäst dessa med tacky hantverk lim eller varmt lim.

• String masken. Sticka ett litet hål på vardera sidan av masken vid tinningarna med spetsen på en kniv. Trä två långa bitar av sträng (minst 10 inches varje) genom hålen på båda sidor att knyta masken på plats när du bär den.