mynewspapers.net

DIY: öppen baffel högtalare med porterade woofer

DIY: öppen baffel högtalare med porterade woofer


Öppen baffel högtalare är kända för öppenhet och tydlighet i sitt sound. Detta beror på att inte ha en fullständig inhägnad som skulle producera oönskade box resonanser och karakteristiska box boominess. Under ca 100 Hertz är det svårare för en baffel högtalare att producera realistiskt djup bas, dock, eftersom det måste rutan att producera de låga frekvenserna. En öppen baffel högtalare med en portad woofer ger bäst av två världar, men och bygga en är ett givande projekt.

Talaren strategi

DIY: öppen baffel högtalare med porterade woofer


En ensam förare öppen baffel högtalare är en purist sätt att få exakt tid-anpassning av ljudet till användarens öra, i stället för några av ljudet anländer först och resten ett ögonblick senare på grund av segregation av bas och diskant. Denna tid-anpassning är kritisk för att utveckla en känsla av realism i lyssnarens hjärna som ljudinformationen bearbetas. I denna hybridsystem, bör en kvalitet automotive koaxialhögtalare användas eftersom det ger önskad tid-justeringen. Också, automotive föraren redan har utformats att fungera utan en ruta, eftersom det är mer stelt svävande och robust byggda. Detta lämnar alla bottenrekord separat lågfrekventa förare som kan producera djup bas via porten. Hela högtalaren bör byggas från ¾-inch-thick, medium densitet spånskiva.

Låg frekvens strategi

Detta baffel högtalare bör vara ca 42-inches hög och 16-inches bred. Botten 30 inches av baffeln består av en låg frekvens kapsling med om 3-cubic fot av inre volym framsida. Därför på baksidan av höljet är ca 12-inches djupt. Välj en kvalitet woofer drivrutin med rekommenderade box om 3-cubic feet för en 35-Hertz F3 tuning. Detta innebär att ljudnivån ner ca 3 decibel på 35-Hertz, anses mycket respektabel lågfrekventa prestanda med en 6-tums bashögtalare. Woofer kommer med Rekommenderad låda storlekar och port dimensioner för olika F3 frekvenser i dess instruktioner. Woofer bör monteras på framsida och hamnen på den bakre väggen i inneslutningen. Använda en platta typ subwoofer förstärkare 50 watt, som också kommer att montera på den bakre väggen i avsnittet låg frekvens. Dessa finns tillgängliga till en låg kostnad och ökar dramatiskt prestanda för denna uppsättning. Det frigör också upp receiver eller förstärkare i stereo system för att lägga all sin produktion till högfrekvent föraren i den öppen baffeln.

Hög frekvens strategi

HF-strategin är mycket lättare. Montera tid-allierade 5-tums föraren så att dess centrum är ungefär 6 inches från toppen av baffeln. Tråd koaxial föraren till högfrekvent produktionen av subwoofer förstärkaren driver woofer. Crossover frekvensen inställd på ca 80 Hertz för bästa prestanda. Alla dina viktigaste förstärkare makt kommer att hänvisas till din högre frekvensområdet.

Lyssna

Experimentera med olika woofer nivåer och fas förhållandet av de två förarna. Vanligtvis finns det en fas omkopplare på subwoofer förstärkaren som tillåter dig att ändra detta, tillsammans med subwoofern amp utgångsnivån. Denna hybrid design ger en stor möjlighet för dig att få tydliga skyhöga kickfrekvenser tillsammans med kraftfull bas som är kännetecken för ljud realism.