mynewspapers.net

DIY: Hur man liggande utomhus steg & trappor

DIY: Hur man liggande utomhus steg & trappor


Steg och trappor kan skapa en dramatisk gateway, en mjuk övergång eller en avskild vrå i ditt landskap. Olika funktioner, höjder och markförhållanden i skattegrunden från resten av gården eller egendom göra ibland landskapsskötsel steg och trappor en försummade utmaning. Nyckeln till framgångsrik landskapsarkitektur runt stammen och trappor är att göra val som sträcker sig utanför några vardagliga buskar eller en inconspicuous lågväxande träd. Använda färg och belysning för att arbeta för att införliva din trappor och steg i den totala miljön för ett ögat tilltalande landskap.

Instruktioner

• Rensa området kring steg eller trappor av alla ogräs, blommor och buskar du inte kommer att hålla i det utrymmet. Transplantera bärgade växterna omedelbart och ge dem en god vattning i sina nya hem. Tills och rake återstående marken mjuk. Ta bort alla återstående kompostmaterial.

• Lägga till färska trädgårdsjord infunderas med flera spadar full av kompost till området runt dina steg och trappor. Arbeta blandningen in i området för att vara anlagda.

• Vatten jorden lätt och bedöma dränering funktion. Låt vattnet sippra helt i marken. Vänta minst en timme innan du börjar arbeta i jorden.

• Välj låg-fördelande växter och buskar till liggande grunt trappor och steg. Underplant buskar med skugga-älskande marktäckare, till exempel periwinkle (Vinca minor) eller pachysandra (Pachysandra terminalis).

• Interplant grunt trädgård steg med en doftande jorden-kramar marktäckare, till exempel citron timjan eller sweet woodruff, som avger doft när torkade eller krossad under fötterna. Här kan besökare njuta av en doft av mild doft när de går genom din landskap.

• Tillåt minst 6 tum mellan trappan och gräsmattan för att införliva en rad av sol ljus i ditt landskap. Högen doftande ceder eller rosewood marktäckning ungefär 2 inches hög runt baserna av tänder som accent.

• Lägga till liggande stenblock runt trappan på korta, branta backar för att förhindra erosion. Använd en trädgårds spade för att skapa grunda skålar som ska du krypa in stenar. Plantera marktäckande interplanted med vårens lökar runt stenblock för året-runt intresse.

• Installera en livlös trädgård funktion, som en sten staty, piedestal-monterad fågelholk eller skulptur, för höga trappor som klättrar upp till 2 berättelser. Kompost området väl. Detta hjälper dig att undvika farorna med årlig beskärning av buskar och träd från en hög abborre.

• Vatten din nya landskapet väl. Följa utvecklingen av nya planteringar eller omogna träd och buskar för det första året att bedöma hur de anpassar sig till sin nya miljö. Byt ut några plantor som visas att kämpa.