mynewspapers.net

DIY högtalare Crossover

DIY högtalare Crossover


Ett delningsfilter är en en elektrisk krets för att filtrera signalen gå in din stereohögtalare så att högfrekventa signaler skickas till diskant och låga frekvenser dirigeras till woofer. Eftersom woofers och tweeters är avsedda att drivas inom specifika frekvens spänner, säkerställer en crossover en renare, mindre förvrängt ljud än om den ofiltrerade signalen skickades direkt till båda enheterna samtidigt. Medan delningsfilter är relativt billiga high-end audio-komponenter gå, för audiophile, finns det en viss belöning innebär bygga din egen crossover. Denna särskilda crossover design är en andra ordningens crossover med två kondensatorer och två induktorer ge högtalarna mer exakt ro-kontroll.

Instruktioner

• Rådgör med en 12 dB/oktav crossover diagram att bestämma komponenten värden för kondensatorer och induktansspolar du kommer att använda. Crossover diagram ger rätt komponent värdena för 2-, 4- och 8-ohms högtalare vid frekvenser mellan 8 och 10 000 hertz.

• Band ca 1/2 tum av isolering från vardera änden av 6-tums 10 AWG wire och placera kabeln i ungefärlig mittpunkt pine styrelsen med den övre änden i linje med styrelsens övre kant och den nedre änden går utanför styrelsens nedre kant med 2 inches. Anbringa det till styrelsen med varmt lim. Denna tråd är marken och accepterar negativ input från förstärkaren.

• Mark till höger i styrelsen med bokstäverna "LP" och till vänster med bokstäverna "HP" med en permanent spritpenna för referens. Komponenter för woofer, eller låg passera, kommer att installeras på höger sida och komponenter för diskant på vänster sida.

• Pressa en generös mängd lim på den övre delen av den högra sidan av styrelsen och ställa in en av kondensatorer på sin sida i limmet. Tryck fast till sätta den på plats.

• Pressa två något mindre fläckar av lim på undersidan hälften av styrelsen bakom kondensatorn och ange induktor spolen på sin sida på lim ställen. Tryck försiktigt men bestämt. Kontrollera att minst en och en halv tums spole tråd på någon sida av spolen är fri att göra nödvändiga elektriska anslutningar.

• Gör en liten krok i tråd för input-sidan (inre) av lågpass induktor spolen med tång nål näsa. Göra en annan liten krok i en av tråd leder av 2,4 ohms motstånd. Koppla de två komponenterna tillsammans och limma motståndet på högpass sidan av styrelsen. Denna anslutning kommer skall lödas ihop när alla delarna är på plats.

• Limma andra kondensatorn bredvid motståndet längst ner hälften av högpass sidan av styrelsen.

• Limma den andra induktor på den övre delen av högpass sidan av styrelsen. Till skillnad från lågpass induktor, limma högpass induktor står upp på sin kant snarare än platt att förhindra en störning fenomen som kallas "ömsesidig induktans," som kan hända när två induktorer är i nära närhet till varandra.

• Band ca 3/4 tum av isolering från produktionen (yttre) tråd för lågpass induktor. Denna tråd är där varmt utdata till woofer ansluts. Löda yttre ledningen av lågpass kondensatorn till utgång tråd ca 1/2 tum från slutet. För att löda en anslutning, touch i slutet av en remsa av lödtenn till den heta spetsen på lödkolven och låt smälta lodet att flyta ut till anslutna ändarna, sedan ta bort järn från anslutningen och låta lödtenn svalna. Ryck på anslutningen försiktigt så att det blir fast. Klipp av överflödigt kondensator ledningen med avbitare.

• Remsa ca 1/2 tum av isolering från vardera änden av 3-tums längd 14 AWG tråd och vända en liten krok i ena änden med tång nål näsa.

• Krok 14 AWG tråd in i anslutningen mellan lågpass induktor och motstånd och löda tre slutar tillsammans. 14 AWG kabeln kommer att acceptera positiv input från förstärkaren.

• Böj gratis ledningen från motståndet och ledning av högpass kondensatorn längst från högpass induktor spolen så att de vidrör, och löda den anslutningen. Ledningarna är styv nog att de inte ska behöva hållas på plats medan anslutningen löds.

• Band ca 3/4 tum av isolering från input (inre) tråd för högpass induktor. Löda gratis ledningen av högpass kondensatorn till utgång tråd ca 1/2 tum från slutet. Denna tråd är där varmt utdata till diskantelementet kommer att anslutas.

• Band ca 3/4 tum av isolering från produktionen (yttre) tråd för högpass induktor. Löda utgång tråd till den övre änden av en jordledning (10 AWG). Detta kommer att vara där marken utdata till både bas och diskant kommer att anslutas.