mynewspapers.net

DIY golvlister

DIY golvlister


Golvlister, mer känd som väggen trim, är ett alternativ som många husägare vända sig till när man försöker att täcka gapet mellan väggen och golvet. Golvlister kan kosta upp till £3 en fot, att göra denna inredning projekt en ganska dyr en. Skapa din egen golvlister kan spara mycket pengar, samtidigt som du kan anpassa trim i ditt rum. För att skapa din egen skirting styrelse, börja med 1/2-inch plywood paneler och hantverk dem till dina preferenser innan du installerar.

Instruktioner

• Mät hela omkretsen av rummet. Mäta längs foten kommer att ge dig den mest exakta mätningen som vägg lister kommer att installeras på den här platsen. Dela hela omkretsen av 8 fot att beräkna antalet strips måste du klippa från plywood.

• Skär 4-av-8-fots täcker av ½-tums plywood i 4-tums med 8-fots sektioner, med det totala antalet sektioner behövs beräknas av dina rum mått dividerat med 8 fot. Alltid runda upp. Till exempel, om du behöver 37 fot av vägg lister, kommer att du skära fem 8-fot avsnitt.

• Låg alla 4-tum-av-8-fots sektioner på ett plant underlag löper vågrätt och mäta ner ½-tums från den övre kanten av varje avsnitt.

• Set tabellen såg att en 45-graders vinkel och skära längs varje 1/2-tums markerar att vinkla upp ner. Du kommer att skapa en 45 graders vinkel från övre, bakre kanten på skirting styrelsen som kommer slant fram är, och resterande bredden på styrelsen.

• Slipa bort eventuella ojämna kanter av styrelsen med 120-slippapper. Detta kommer att ge en slät färdig produkt som kan målas lätt.

• Måla golvlister i önskad färg. Låt färgen torka helt innan du fortsätter.

• Välj ena änden av de lister och mäta i ½ tum. Ställa in sågen på 45 grader och skära ned mot bakre hörnet från ½-tums mark till vinkel till slutet av de lister. I detta syfte kommer att placeras i hörnet, gå med en annan vinklade del av vägg lister för att skapa en snygg avslutning.

• Placera snittet vinkeln på lister i hörnet av rummet och låt de återstående området lister till låg an mot botten av väggen. Kör i en Slutför spik varje 18 inches längs baseboard.

• Mät utrymmet kvar längs väggen och klipp i ett avsnitt 4-tum-av-8-fots lister till storlek. Vinkel motsatt hörn på samma sätt som det första hörnet installerat, och rad andra skirting styrelsen längs väggen, spikning en finish spiken varje 18 inches längs resten av väggen.

• Upprepa steg 8 till 10 tills hela basen av väggen är täckt med lister. Retuschera måla över alla naglar eller misshandlade upp delar av de lister.