mynewspapers.net

DIY Gel eldstäder

DIY Gel eldstäder


DIY gel bränsle eldstäder är populära val för människor som vill atmosfär, komfort och värme som en öppen spis erbjuder på nolltid. En traditionell öppen spis är opraktiskt för många inställningar. Gel-drivna eldstäder är attraktiva eftersom de kan installeras på bara om någon plats, inklusive bostäder, lägenheter och kontor. Eftersom den öppna spisen inte producerar rök, ångor, gaser eller lukter, behöver anordningar inte ventileras.

Välja eldstad

Besöka kod verkställighet avdelningen för din stad och tala med en byggnad kodkontrollen om reglementet för gel eldstäder. Det finns en mängd olika gel spis stilar och modeller. Om du vill ha ett mer modernt utseende, Välj en mässing eller rostfritt stål design. Du kan också måla spisen att smälta med din inredning. För en mer traditionella utseende, köpa en gel eldstad består av rika lövträd som ek, körsbär och valnöt. Avgöra om du vill ha en fristående modell eller en som monteras på väggen. Hörnet modeller är tillgängliga om du bara har en liten mängd utrymme. Du kan också köpa bordsskiva personliga gel eldstäder.

Riktlinjer för installation

Det finns inga clearance krav för gel eldstäder. Brandsäker väggar och golv krävs inte för apparater. Installation av keramiska plattor, eller annat obrännbart material används vanligtvis för härdarna och omger är vanligen valfritt. Det finns vissa grundläggande montering krävs för att få spisen upp och löpande. Grundläggande gel spis Kit innehåller minst en brännkammare och betong loggar. Standardverktyg för hushåll räcker för anläggningen, som bör ta mindre än två timmar. Om du är villig att ta på sig mer arbete, kan du konstruera en enkel mantel eller ens en mer sofistikerad surround. Det är inte nödvändigt att ventilera gel eldstäder till skorstenen rökgångar eller genom ytterväggarna. Detta gör det perfekt för lägenheter eller inställningar där en konventionell öppen spis är inte praktiskt. Denna funktion gör också eldstäderna mycket mobil. Gas och elektriska anslutningar krävs inte att driva gel eldstäder. Gel kaminer använder en alkohol-baserade öppen bio-gel bränsle blandning, som finns i burkar. Varje kan brinner så länge som tre timmar. Bränslet avger 3 000 BTU, vilket är mängden värme från spisen. Eftersom det finns ingen värmeförlust upp en skorsten eller rökkanal, distribueras all den värme som alstras vid den öppna spisen i rymden. Om du har ett funktionellt föråldrade eller inoperabel vedeldad spis, installera en gel spisinsatsen. Mät bredd och höjd av den öppna spisen öppning samt bredd, höjd och djup av eldstaden. Detta garanterar att du köper rätt storlek insatsen för din eldstad. Täta skorsten spjället öppnar innan du installerar spisinsatsen gel.