mynewspapers.net

DIY Gel bränsle spis planer

DIY Gel bränsle spis planer


DIY gel bränsle eldstäder anses av fler och fler villaägare som inte föredrar att ha en gas, elektriska propan eller vedeldad öppen spis. Gel eldstäder kan producera atmosfären av gas och vedeldstäder utan att producera biprodukter, lukt, rök, rök och aska. De öppna spisar finns i en mängd storlekar och kan vara upp och verksamma i ungefär en timme.

Begreppet

Gel bränsle eldstäder använda bränsle av en alkohol-baserade klart bio gel, som ger lågor med en realistisk sprakande ljud. Brännskadan av bränslet är doft-fri, ren och producerar inte en lukt. Du kan tända en tank bränsle för en liten eld eller tända tre burkar samtidigt för en större brand. Genomsnittligt kan av bränsle brännskador cirka tre timmar. Bränslet är förlägger bakom dekorativa cement loggar och lit. Delvis utnyttjade gel bränslebehållare kan användas senare. Varje tank genererar om 3000 British Thermal Units (BTU) av värme. En BTU är en mätning av värmeeffekt på en apparat. Denna typ av eldstad är effektivare än gas eller vedeldning eldplatser, eftersom det finns ingen värme förlorade upp skorstenen rökkanalen. Majoriteten av den värme som alstras från gel bränsle eldstäder cirkuleras i rymden.

Välj en inställning

Forskning mängden gel spis system som finns på marknaden. Du kan välja mellan massivt trä, målat trä, rostfritt stål och andra material. Den öppna spisen kommer i ett urval av stilar och kan vara monterad på väggen eller fristående. Om du har ont om utrymme, välja mellan många av hörnet modeller som finns tillgängliga. Gel eldstäder är ett bra alternativ om du vill lägga till stil och karaktär till ett rum genom att föra en inoperabel spis tillbaka till livet. Köpa en gel spisinsatsen som kommer att arbeta i en ventless skorsten. Bara nära av rökkanalen till befintliga skorstenen och sätta in på plats. Denna typ av eldstad måste installeras i en vedeldad öppen spis som har en brandsäker inredning. Ett annat alternativ är en stål eldstaden som har en fireproofed interiör. Eftersom inga vent, skorsten, gas eller elektriska hookups krävs, kan du ange den öppna spisen upp praktiskt taget något ställe du väljer utan att spendera en massa tid eller pengar. Gel bränsle eldstäder finns med en dekorativ bokhyllor eller mantels. Du kan också bygga din egen mantel och göra designen som enkel eller lika avancerade som fantasin tillåter. Lägg till rökelse, ljus eller aroma olja trä dofter att öka inställningen för en "riktig log" eld effekt.