mynewspapers.net

DIY-fotografi belysningskrav för ett porträtt

DIY-fotografi belysningskrav för ett porträtt


Den bästa platsen för ett porträtt är utomhus på en plats som tar emot naturligt solljus. Dock om naturen inte är tillgänglig för ett skott, måste en inomhus studio set-up skapas med ljus och verktyg som så nära som möjligt återskapar naturligt dagsljus. Ingen enda studio belysning set-up är samma. Vart är anpassad till fotografens egna stil. Det finns dock grundläggande element som kan användas för att fånga någorlunda bra studio skott.

Nyckel eller princip ljus

Alla porträtt--alla fotografier för övrigt--kräver en princip ljuskälla, känd som den viktigaste ljuset. Naturliga utomhusbelysning kan användas som princip ljuset; men för en inomhus studio set-up är minst en princip nyckeluppsättning ljus mot framsidan av betvinga skyldiga att lysa upp scenen. Nyckel lights är vanligt fastställda på höga ljus står så att de kan vara vinklat nedåt eller rakt på mot ämnet.

Bakgrunden ljus

Bakgrunden ljus behövs inte för en utomhus porträtt, men är nödvändiga för en inomhus studio set-up. Två bakgrund lampor är idealiska. En bakgrunden ljus bör placeras på vardera sidan av föremål och lutas inåt och ner mot bakgrunden så att strålar korsa innan du slår den bakgrund eller vägg.

Ljus diffusorer

Den kritiska differensen mellan ett amatörer och professionella fotografi är användningen av diffust ljus. Skarp, rakt på sak direkt ljus från solen, kala ljus eller blixt lampa skapar en onaturlig lyster och skuggor, och översvämningar ansikten med skarpt ljus. Sprida ljus innebär att dela upp den och sprida ut genom att rikta det eller tvingar den att passera genom ett ogenomskinliga objekt såsom en tyg skärm. Professionell studio fotografer använder stativ paraplyer eller softboxes, stora vita lådor placeras över glödlampan, för att sprida ljuset. Dock arbetar en skärm gjord av tyg eller pergament, som ligger framför ljuskällan, också för att diffust ljus. För flash-enheter, kan du köpa plast omslag för att passa direkt över blixten att sprida ljuset.

Ljusreflekterare

Ljusreflekterare är vit eller metallic skärmar används för att omdirigera redan finns ljus mot föremål för att belysa skuggor mittemot det viktigaste ljuset. Reflektor skärmar kan köpas från en professionell fotografering leverans butik eller göras hemma med tyg som sträckte sig över en ram, en stor vita skumgummiplattan eller kartong eller en styrelse i skrynkliga aluminiumfolie.

Ljus står

Ljus står används för att höja det nyckel ljuset och bakgrunden ljus. Professionell ljus står på fotografering leverans butiker finns eller kan göras från förhöjda vardagliga armaturer. En ljus stativ kan vara något, så länge det är förhöjt och kan stödja en glödlampa.

Glödlampor

Med rätt lampor för studiofotografering är avgörande för bra bilder. Glödlampor eller lysrör lampor bör inte användas för fotografi som de kastade onaturliga färger på ämnet. Perfekt ljus tonen är naturligt solljus, så det närmaste artificiellt ljuset för solljus är ett fullt spektrum dagsljus glödlampa. Dessa lampor kan hittas på någon hem och trädgård butik för ca £4 till £6 varje, som i November 2010.