mynewspapers.net

DIY fönster fönsterbräda reparation

DIY fönster fönsterbräda reparation


Väder-skadat trä fönsterbrädor är vanliga i områden med hårt väder. Skador på en fönsterbräda orsakas vanligen av väderexponeringen, vanligtvis uppstår när det finns för mycket tid mellan perioder för underhåll. I svåra fall, fönsterbrädan ruttnar och måste repareras eller ersättas.

Reparationsalternativ för en väder-kontrollerat eller ruttnade fönsterbrädan

Det finns två reparationsalternativ för en trä fönsterbrädan. Även om det inte rekommenderas, kan tröskeln behandlas och täckt med en aluminium eller vinyl extrudering. Dessa extruderade produkter normalt inte exakt matchar ursprungliga fönsterbrädorna och om inte passade perfekt kan fälla fukt och orsaka ytterligare problem med trä. Den rekommenderade metoden är att använda två epoxi behandlingar som kommer att lämna den fönsterbräda som ser ut som originalet.

Rengöring och förbereda tröskeln

Den trä fönsterbräda vanligtvis kräver reparation på grund av vädret kontroll av trä eller i extrema fall, vederbörlig att ruttna. En mejsel, stålborste och sharp-pekade sonden kan krävas till ren väder kontrollerna eller ta bort någon ruttnade trä. Efter fullständig rengöring av sill och borttagningen av röta, tröskeln får torka helt före applicering av epoxi. Vid behov, täck med plast för att förhindra ansamling av fukt. Beroende på klimat och väder, kan det ta flera dagar eller veckor innan träet är helt torr.

Behandling av tröskeln med trä Consolidant

Trä consolidant tillämpas på alla väder kontroller med hjälp av ett tryck på flaska med en mycket smal pip. Några områden som urkärnade eller urholkad under borttagning av rötan bör också behandlas med consolidant. Den consolidant, som bör djup genomträngande, kommer vattentäta och regenerera ruttnade, torkat ut eller svampig trä.

Filler av trä kitt ersättning förening

Efter consolidant har absorberat och torkas grundligt, bör en filler shrink-fri självhäftande spackel wood ersättare förening tillämpas. Detta program bör tvingas till alla kontroller, gropar eller sprickor och jämnas med en platt trä applikator som en tungspatel. Som fyllmedel börjar ställa in, bör det jämnas igen och får torka. Om spackel sjunker under botemedel, kan andra ansökan krävas. Filler bör slipas slät och målade med två strykningar av utomhusfärg. Regelbundet underhåll av alla yttre millwork, inklusive windows, bör utföras vartannat år och bör omfatta skrapning, fogmassor och målning.