mynewspapers.net

DIY elektrisk Motor cykel

DIY elektrisk Motor cykel


Om du vill att zip upp backar och kryssning mot stark motvind, kan en elmotor hjälpa dig. Du kan lägga till en bärgade automotive elmotor från en junk yard eller reparation butik din cykel. Dessa motorer är kraftfull nog att få dig och din cykel upp kullar med lätthet. Driva din motor med ett bilbatteri och installera en strömbrytare.

Instruktioner

• Hitta och testa en lämplig bil motor. Anslut möjligt motorer till ett 12 volts batteri och kontrollera utgående axel hastigheten i varv per minut (rpm). En perfekt motor kommer att klassas om 1 HÄSTKRAFTER (hp) och ha en utgående axel hastighet av ca 1500 rpm.

• Beräkna utgående axeldiameter krävs för önskad låg belastning hastighet av cykel. Multiplicera önskad hastighet på cykeln i miles per timme av 5280. Dela dina resultat av 60 till få fot per minut. Multiplicera resultatet med 12 för att få inches per minut. Dela av axel rpm att få inches av axel omkrets per varv. Dividera med 3,14 att få den önskade axeldiameter. För en utgång axel hastighet 1500 rpm och en önskad cykel hastighet på 10 miles per timme ger denna beräkning en axeldiameter 2,24 tum. Detta innebär att motorn kommer att försöka hålla cykeln rör sig med 10 miles per timme. Om det saktar ner till mindre än denna hastighet, kommer motorn drar mer ström och generera mer kraft.

• Bygga upp motorns utgående axel till din krävs diameter. Utgående axel blir oftast runt 1 tum i diameter. Ett sätt att öka diametern är att placera ett rör och en gummislang över axeln, och säkra röret till axeln med ett maskin skruv. Slang-täckt axeln kommer sedan gnida mot den bakre däcket av cykel med bra grepp.

• Montera batteriet på din cykelram. Batteriet ska gå så lågt som möjligt över pedalerna. Tillskuret vinkel strykjärn och bult tillsammans två rektanglar som passar över toppen och under botten av batteriet. Bult botten rektangeln på ramen av cykel. Placera batteriet på botten rektangeln. Placera den övre rektangeln över batteriet. Borra hål i hörnen på rektanglarna och infoga långa bultar för att säkra de två rektanglarna tillsammans. Placera nötter över ändarna på bultarna och dra åt för att skydda batteriet på plats.

• Montera på/av-knappen på din cykel. Växeln bör en rocker switch med monteringshål. Borra motsvarande hål i din cykel styret och montera växeln på styret med maskin skruvar.

• Montera motorn bakom sätet på en vridbar så att vikten av motorn tränger den utgående axeln på den bakre däcket. Ett sätt att göra detta är att använda en cykel pakethållare. Dessa oftast fäst på cykelramen under sätet och har två vertikala stöd som går ner till axeln av bakhjulet. Ta bort vertikala stöd och fäst transportören cykelram under sätet. Bifoga motorn till transportören med fästhål och bultar eller fäst det med pipe band så att motor utgående axel pressar på den bakre däcket.

• Anslut den positiva Polen på batteriet till ena sidan av på/av-knappen genom att köra en tråd längs cykelram och upp till styret. Anslut den andra sidan av växeln till positiva motorn terminal genom att köra en tråd från styret längs cykelramen och förbi sätet. Anslut den negativa terminalen av batteriet till den negativa terminalen av motorn genom att köra en tråd under sätet. Säkra alla kablar med slips wraps. Börja trampa och slå på motorn att känna effekten av elektriska enheten. Avstå från växling på motorn vid stillastående, eftersom motorn kommer att dra en mycket hög ström och överhettas.