mynewspapers.net

DIY effekt pedaler

DIY effekt pedaler


Effekt pedaler manipulera signalera av gitarren att förbättra eller ändra klangfärgen. Det finns en flera effekt typer, inklusive distorsion, phaser, delay, chorus och reverb. Vilken typ av effekt bestäms av kretsarna inuti effekt pedalen. Du kan göra din egen pedal med grundläggande verktyg. De olika fördelarna med att bygga din egen pedal omfatta spara pengar, större utrymme för anpassning och förmågan att "reverse engineer" pedalen exakt när du felsöker.

Instruktioner

• Det finns två sätt att dina delar. Antingen köpa resistorer, kondensatorer, op-amp chips, transistorer, potentiometrar, knektar och chassi separat eller köpa dem som en del av en enda sats. Fördelen med den förra är att du kan välja spec på varje enskild komponent, denna metod är lämplig för erfarna pedal byggare. Fördelen med den senare metoden är att varje del görs för åtgärd och kompatibla. Kit vanligtvis kommer med en ledningar Schematisk, som fungerar som en vägledande guide till layout av kretsen.

• Aktivera en lödkolv så att det är varmt när det behövs.

• Fyll i kretskortet. Låg den tomt kretskort ansiktet på en plan yta. Montera varje komponent i relevanta tornet. Typiska kretskort är förborrade och bara komponenten rätt passar in i varje torn. Börja med kondensatorer, sedan motstånden, potentiometrar, transistorer och op-amp chip. Tryck kontaktstift för varje komponent i varje torn så att de peta genom basen av styrelsen.

• Plats i styrelsen med framsidan upp. Tryck försiktigt varje kontakt pin platt mot basen av styrelsen så det ligger platt mot metall ledare remsan.

• Tryck på lödning mot en liten bit av lödtenn till "plåtburk" spets. Tryck på spetsen mot varje kontakt pin och dirigent remsan samtidigt till säkring komponenten till styrelsen. Gör detta för varje komponent. Torka bort eventuella överskott löda med hjälp av en fuktig svamp.

• Montera kretskortet. Skruva på kretskortet i basen av pedal chassit, använder 4-40 gauge skruvar och en liten stjärnskruvmejsel.

• Skär två, 1-tums längder av makt tråd och band varje spets att exponera ren metall.

• Slot input och output uttagen i de förborrade hålen i pedalen chassit. Löda en bit makt tråd till utgång på ingången. Löda den andra av tråd avsluta till öglan direkt bakom närmaste motståndet. Löda den andra halvan av tråd till utgång av produktionen. Löda den andra änden till öglan direkt framför det närmaste motståndet.

• Limma batteri fäst på chassi basen, precis ovanför toppen av kretskortet. Löda den svarta kabeln till den negativa öglan och den röda sladden till positiva öljetten.

• Skruva på den övre halvan av chassi kapslingen med hjälp av en stjärnskruvmejsel och 4-40 gauge skruvar. Potentiometer polackerna kommer att sticka ut genom de förborrade hål i chassit. Passa rattarna på potentiometer polackerna. Rada upp dem så att "Noll" är nivå med skåran på stolpen.