mynewspapers.net

DIY damm filtermedia

DIY damm filtermedia


Material inuti ett damm filter är vad gör vattnet i din vatten trädgård gnistrande klar och frisk för växter och fiskar. Istället för att köpa dyra damm media från en Trädgårdsbutik eller djuraffär, kan du ersätta billigare material. DIY damm filtermedia är lika effektiv på mekanisk och biologisk filtrering för din damm.

Instruktioner

• Öppna damm filter låda eller hink behållaren noggrant. Om detta är ett använt filter, ta bort alla gamla filtermedia och kasta den. Ren hela containern med klart vatten. Använd inte tvål eller kemiska lösningar.

• Tvätta alla DIY filtermedia med klart vatten före användning. Använd inte kemikalier eller tvålar på någon av dem. Vara säker på att de produkter du väljer har inga rengöringsmedel eller kemikalier läggas till. Var särskilt försiktig med svampar eller pot-skrubber, som de är ofta impregnerade med antibakteriella lösningar eller tvålar.

• Placera flera små, kantiga stenar på botten av behållaren filter. Detta kommer att stödja resten av filtermedia och erbjuda en plats för nyttiga bakterier att kolonisera. Dessa bakterier är viktiga för friska damm vatten. Stenarna hjälper också stabilisera situationen för dränkbara filter i dammen.

• Häll ett lager av plast, Wiffle stil golfbollar eller bio-bollar (plast saker speciellt tillverkade för filter), på toppen av klipporna. Några DIY filtermedia med en stor yta är idealisk för mer bakterietillväxt. Kuber av styv plast skum eller pimpsten stenar är andra alternativ. Open-cell design ger mer yta.

• Lägg till tunna, plast pot skrubber i en överlappande lager ovanpå grova DIY damm filtermedia. Detta är det första lagret av mekanisk filtrering att fälla organiskt material och skräp från vatten trädgård. Dessa är tillverkade av samma material som dyrare filtermedia.

• Rulla upp en längd av bomull eller polyester high-loft täcke vadd som inte har behandlats med eld flamskyddsmedel, fläcken skydd eller andra kemikalier i en lös spiral. Placera det ovanpå den andra DIY filtermedia i behållaren. Detta material kommer enkelt filtrera ut små bitar av skräp från vattnet. Det är ganska billigt och kan lätt rengöras med en trädgårdsslang, eller ersättas som behövs.