mynewspapers.net

DIY cykel-powered generator

DIY cykel-powered generator


En snussats pedal powered generator är en av de win, win projekt. Det är lärorikt, använder slutprodukten kommer att ge hälsosam motion och du sluta med en akut strömkälla som är säkra att använda inomhus. Du behöver en cykel, en generator, en drivmekanismen och ett sätt att kontrollera och eventuellt lagra kraften du producerar.

Säkerhetsöverväganden

Det främsta övervägandet i utveckla en strategi för projektet är säkerhet. Det är möjligt att direkt skapa växelström (liknande som används i ditt hem) genom att snurra en AC asynkronmotorn som en vinden fläkt eller tvättmaskin motor. Den negativa sidan är att dess höga Matningsspänning är farligt och krävs kondensatorer kan explodera under vissa villkor. Av dessa skäl en permanentmagnet DC motor är ett bättre val för din DIY-projekt

Generatorn

DC motorer kommer i två stilar, konventionella och borstlösa. Antingen typ blir en DC generator när du snurra det. Sedan 12 volt styrenheter är laddare och apparater vanligt, en motor som producerar 100 till 200 watt vid 12 volt DC är ett bra val. Leta efter en motor som utformats för att ge optimal produktion vid hastigheter under 1, 800 varv/minut. Bra val inkluderar elektrisk cykel eller go-kart motorer och motorer från gamla datorn disk eller tejpar enheter. Automobile generatorer/generatorer är optimerade för högre hastigheter, vilket gör dem mindre önskvärda.

Cykel

Det perfekta valet är en motionscykel med en tung, enda hjul som fungerar som ett svänghjul. Som sagt, någon cykel med en fast ram och funktionella vev/pedalen montering fungerar. Gör cykel stationära och stabil med en eller två stativ. Kommersiella står finns eller kan du tillverka din egen. Om du bygger din egen, är det primära stabilitet.

Drivlinan

Design överväganden ingår effektivitet, enkel implementering och kostnad. Friktion och avvikelser är fiender till effektivitet. Men de enklaste och billigaste Enhetsalternativ innebära friktion eller slirning. Var noga med din design uppnår en spin rate (rpm) kompatibel med både motorn och den personen att trampa. Tillverka en ram som ska montera generatorn, vilket gör det justerbara för både anpassning och drivlina spänning. Länk cykel drive till motoraxeln hjälp, av i effektivitet, kedja och drev, justerbar kilrem, flexibla band eller friktion mellan den bakre däcket och ett gummi hjul på motorn.

Effektreglering, lagring och säkerhet

Power produceras varierar beroende på hur fort cykeln är pedalled. Det finns många sätt att reglera uteffekten, vilket gör det säkrare och lättare att använda. Ett enkelt alternativ är att köra motorns utdata till en laddningsregulator dimensionerade för att hantera nuvarande (ampere) producerad av motorn. Köra utdata från laddningsregulator till hoppa blytak för en kommersiell "skjuts" power pack som har en inbyggd DC till AC inverter. Pedal att ladda batteripaketet; sedan säkert Anslut AC och DC enheter till uttagen tillhandahålls.

Varning

Projektet innebär potentiella risker som brand, explosion och elektrisk ström. Om du inte är säker på att din design är säker, rådfråga en expert.