mynewspapers.net

DIY byggnadsställningar torn

DIY byggnadsställningar torn


Om du vill slutföra reparationer på insidan eller utanför en struktur, kan hjälp av byggnadsställningar underlätta nästan alla jobb. Byggnadsställningar är en enhet som skapats från metall stolpar och bråte som kan sättas ihop så att underhåll kan göras säkerhet och vid hög avstånd. En av de främsta orsakerna till olyckor är från att arbeta på byggnadsställningar, så det är viktigt att säkerheten är i förgrunden för alla projekt.

Instruktioner

• Samla ihop antalet kolumner och plattformar som önskas. Ställa in en 12-fot och en 14-fots 2-tums-med 4-tums styrelsen vertikalt tillsammans på en plan yta att göra en kolumn. Överlappa andra 12-foten och 14 kolumnen med först att göra en 26-fots kolumn. Köra en tum naglar om varje två inches upp kolumnen för stöd. Ange två 12-fots 2-tums-med 4-tums plankor på en plan yta vertikalt för att göra plattformen. Spika hängslen vinkelrätt mot sidorna av styrelser. Skär ett blad av tre-fjärde-inch plywood att passa över 2-tums-av-4-tums ram. Skruva fast plywood till bildrutan som plattform.

• Skjut pumpen jack över kolonnen och se till att det säkras nära botten. Skjut tak stag stavar över kolonnen och skydda på plats. Om du skapar en enkel singel-plattform byggnadsställning, placera kolumnerna 12 fot apart. För längre ställningar, skapa en 10-fots utrymme så den mellersta plattformen vilar på utanför de. Placera kolumnen botten utanför basen och knyt ett rep nära toppen av kolonnen. Be en assistent att höja kolumnen uppåt. När kolumnen är vertikala, lyfta den försiktigt och Ställ in den på basen. Upprepa detta för varje ytterligare kolumn.

• Säker båda kolumnerna på taket. Använd ett vattenpass så se till att kolumnerna är exakt nivå. Anpassa taket stag stavarna i "V" form och skruva fast stavarna i taket med yttre skruvar. Placera mitten kolumnen hängslen på byggnadsställningen. Dessa hängslen gör kolumnerna robust och säkrare. Bifoga hängslen till de kolumner och byggnad med yttre skruvar.

• Installera plattformar för byggnadsställningar. Placera de monterade plattformarna på uttaget pump använde i steg 2. Lämna en cirka två-tums överhäng. Pump på uttaget pump spaken med foten att antingen höja eller sänka plattformarna. Stag runt kolumnen kan jack att flytta upp och ner. Medan detta kan vara snabbare med någon på vardera sidan av plattformen, kan det göras lätt med bara en person flyttar fram och tillbaka.