mynewspapers.net

DIY bostäder staket och grindar

DIY bostäder staket och grindar


Stängsel definierar utrymmen och separata funktioner. De markerar gränserna för en fastighet. De delar upp trädgårdar och områden från bostäder varv. Det finns tre grundläggande typer av bostäder staket: dekorativa, säkerhet och sekretess. Formatmallarna kan överlappa varandra, så att en säkerhets- eller privatlivet staket kan också vara attraktiva. Dekorativa Staket är vanligtvis kortare, i trä och målade ofta. Säkerhet stängsel är ofta metall, kedjelänk eller smidesjärn, används för att förhindra intrång eller begränsa husdjur eller barn. Privatlivet staket får man av material men lång nog skärm ett område från utomståendes syn.

Instruktioner

• Definiera området vara inhägnade. Mäta måtten med ett måttband att bestämma material behövs. Kontrollera alla begravda verktyget linjer, vattenledningar, telefonledningar och sådant. Markera egenskapsraden exakt om det är en gräns staket mellan två egenskaper. Det är en bra idé att anmäla angränsande ägaren av staket planer. Se till att det finns inga byggnormer eller bostads förordningar påverkar staket planerna; vissa samhällen och bostadsområden har restriktioner för staket installationer.

• Välj en staket typ och material. Trä erbjuder de flesta alternativen för någon form av staket, från en målad gårdsplanen staket, till inlägget och järnväg eller split rail, till 8-fots styrelse eller palissad privatliv. Kedjelänk är lämplig för maximal säkerhet och effektivitet. stavarna och färgband kan läggas för att göra det mer dekorativ. Överväga vinyl som ett alternativ till trä; Det är billigt, lätt att installera och motstår röta och insekter. Köpa smidesjärn sektioner för en dekorativ stängsel som också kan vara säkert.

• Markera staket raderna med trä stakes och builder's garn och identifiera post platser. Gräva post hål med en posthole grävare, vanligtvis 8 fot apart. Ställ in inlägg en tredjedel av det slutliga djupet. Till exempel lägga 2 fot av en 6-fots inlägg i marken för en 4-fots staket, oavsett staket material. Säkra inlägg med betong, antingen hälls våt i hålet runt inlägg eller dumpas i torr och fuktad med vatten till fast det. Ställa in inlägg för grindar, fördelade till måtten på porten. utfärda utegångsförbud för postar kommer ofta vara större, men Följ anvisningarna för typ av staket och grind som används.

• Köpa eller bygga lämpliga gates. Gör minst en gate tillräckligt bred för en skottkärra eller andra gården redskap att passera genom bekvämt. Kedjelänk, smidesjärn eller vinyl gates måste vanligtvis köpas. Göra trä grindar för att matcha staket material, bygga rektangulära ramar och täcka dem med staket panelerna. dessa kan vara samma höjd som staketet eller kortare, beroende på det inhägnade området och dess användning och personlig design förkärlek. Använda lås med låsning alternativ; många smidesjärn staket har elektriska grindar som glider öppen.