mynewspapers.net

DIY: Betongvägg

DIY: Betongvägg


Anlita en professionell entreprenör för att installera en betongvägg är dyrt för de flesta villaägare. I dagens & rsquo; s hemmafixare era, många husägare utvalda att bygga sina egna väggar. Processen är lätt och billigt att ha kommersiella betong (färdig mix) levereras till dig hem att hälla din egen betongväggar. Förstå processen att bygga former och hälla betong är nödvändiga för att bygga en mur som är robust och varar i år.

Instruktioner

• Starta din sidfot genom att bestämma den storlek som krävs--oftast 8 till 12 inches djupt och 12 till 18 inches bred, beroende på storleken på din färdig vägg.

• Layout för dimensionerna för din sidfot med en sträng linje att se till att dina mått är fyrkant, gräver sedan området för sidfoten.

• Bilda din sidfot med virke som är nära besläktad med fot djup. Till exempel, om du lägger ut sidfot använda 8 inches djupt 2 av 8 timmer. Bygga och säkra i styrelserna med trä eller metall insatser om varje fot längs utsidan av formuläret. Placera sedan 1 av 2 tums verktyg längst upp i formuläret varje ben, för att förhindra att former dra isär under hälla.

• Låg två körningar av 1/2-tums förstärkande baren inne i form under betongen Häll.

• Börja placera lodräta streck i betongen efter hälla, varje ben att hålla väggen från att glida av sidfoten. Hålla barer vertikala genom att infoga dem i betongen innan det börjar härda.

• Beräkna redo blanda betong för sidfoten. Häll betongen i form och nivå genom att knacka form med en hammare. Ta bort överflödiga betongen med hjälp av en 2 av 4 styrelse och kör det vinkelrätt överst i formuläret. Låt din sidfot som för ett par dagar innan du häller på väggen på den.

• Efter att du tagit bort form från den yttre delen av din sidfot, börja ställa in din vägg. . Bygga vägg formuläret ur plywood paneler och 2 av 4. Skär plywood och 2 av 4 till önskad höjd och bredd för ramar/blanketter och sedan spika varje sida av ramen. Spika 2 av 4 vertikala reglarna på varje ram avstånd dem 16-tums centra. Fästa plywood på ramen och lägga till trä knapar på varje ände för en stop styrelse att stänga ändarna på väggen form. Center i formuläret över sidfoten se till att det är lod. Stake, stag och nail form ordentligt på plats.

• Använd släpper olja eller motorolja inuti formuläret ta bort formuläret plywood från betongen utan svårighet. Igen beräkna redo mix behövs för din vägg.

• Häll betongen i formuläret vägg i mindre än två fötter lyfter arbeta dig längs väggen. Knacka på formuläret för nivå i betong och skärmen överflödiga betongen från toppen av väggen form på samma sätt som för sidfoten. Låt väggen botemedlet i flera dagar innan du tar form.