mynewspapers.net

Diskmedel och vaselin behandling för kantiga keilit

Diskmedel och vaselin behandling för kantiga keilit


Keilit är en allmän term för inflammation, torra skalning och sprickbildningar i ytan på läppen. Kantiga keilit är keilit som uppstår i hörnen av munnen, eller labial commissure. I svåra fall, djupet sprickor eller splittar kan orsaka blödning och bildandet av sår eller en skorpa. Behandling med diskmedel och vaselin kan lindra symtomen vid angular keilit för vissa människor.

Orsakar

Orsaker av kantiga keilit kan vara följande: svampen Candida albicans (torsk); vitaminbrist (särskilt zink, vitamin B2 och järn); undernäring; hängslen; illasittande proteser; mediciner som torr hud; och bakteriell infektion. Svår nariga läppar, är som orsakas av torra, kalla förhållanden, en form av mild keilit. Kantiga keilit är vanligare hos äldre, hos personer med nedsatt immunförsvar och i folk med dålig munhygien.

Typer av behandling

Behandlingar för kantiga keilit varierar beroende på orsaken till tillståndet. Krämer fungerar bäst för kantiga keilit orsakas av en bakteriell infektion, medan receptfria svampdödande krämer är effektivt för mild svampinfektioner. Recept-styrka utvärtes krämer eller svampdödande piller är ofta nödvändiga i svårare fall. Människor som lider av svamp angular keilit kan unna sig hemma, med hjälp av diskmedel och vaselin.

Hem botemedel

Enligt tidskriften Family Practice, kan diskmedel och vaselin vara en effektiv behandling för svamp angular keilit. Det fungerar genom att beröva svampen av fukt som är avgörande för dess överlevnad. Organisationen rekommenderar följande: tvätta händerna med antibakteriell tvål och varmt vatten, och sedan rengöra de drabbade områdena noggrant med diskmedel och varmt vatten, och låta dem torka helt (det brukar ta ungefär 10 till 15 minuter). När sår är torr, applicera en generös mängd av vaselin. Efter ca två timmar, upprepa proceduren. Denna behandling görs bäst på kvällen innan sängen. Du bör märka vissa förbättringar av morgonen, men det kan ta upp till tre dagar med behandlingen av symtom att lösa.

Förebyggande/lösning

Fakulteten vid Harvard University Medical School rekommenderar en allergivänliga lip balm att förhindra chapping och undvika slicka dina läppar. De föreslår också att se proteser monteras korrekt att förhindra en ansamling av saliv i hörnen av munnen och att undvika överdriven beröring av munnen.

Varning

Om dina symtom förvärras eller inte förbättras efter tre dagars behandling med diskmedel och vaselin, är det en bra idé att rådfråga en läkare. Dina kantiga keilit kan vara resultatet av en bakteriell infektion, en vitaminbrist eller en alltför svår att botas med denna behandling svampinfektion.