mynewspapers.net

Diskmaskin tablett inte upplösning

Diskmaskin tablett inte upplösning


Medan diskmaskiner varierar mycket i storlek, färg, funktioner och alternativ, kräver de alla diskmedel för att göra sitt jobb. Diskmaskin tabletter är tillverkade av föruppmätt komprimerade diskmaskin pulver. De kan köpas på de flesta livsmedelsbutiker och hem butiker och placeras direkt i tvättmedelsfacket, ta bort behovet av att dosera tvättmedlet varje gång. Om diskmaskin tablett inte upplösning under användning, vissa felsökning kan vara nödvändigt.

Vattentemperatur

En av de första sakerna att kontrollera om diskmaskin tvättmedel inte upplösning är vattentemperaturen som går in i diskmaskinen. Om vattentemperaturen är för kallt, får det inte att kunna lösa upp tabletten effektivt. Kör varmt vatten i diskhon och fyll en glasbehållare med varmvatten. Använd en godis termometer för att kontrollera vattentemperaturen. Om det ligger under 54.4 grader Celsius, öka vattentemperaturen kommer från varmvattenberedaren eller kontakta en rörmokare för hjälp.

Förvaring

Hålla diskmaskinen tabletter i en sval, torr plats, som exponering för värme eller fukt kan orsaka tabletterna att börja klumpa eller hålla ihop. Dessa förändringar kan förhindra att tabletten upplöses korrekt när den placeras i diskmaskinen. Diskmaskin rengöringsmedel bör hållas i mindre än åtta månader, eftersom det blir mindre effektiv och mer benägna att klampa över tiden.

Hinder

Överbelasta inte diskmaskinen, som kan blockera tvättmedelsfacket och hålla den från att öppnas. Kontrollera de övre och nedre rack för artiklar som kan vara hänger ner eller sticker ut från rack, att skapa ett hinder. Dessutom kan att placera stora föremål i botten racket som blockerar tvättmedelsfacket hålla den från dispensering ordentligt under diskmaskinen.

Dispenser

Rengör tvättmedelsfacket, som rester, skräp eller fukt kan göra att tabletten att hålla sig inne i fördelaren. Helt enkelt torka ut behållaren med en ren, fuktig svamp och sedan torka den ordentligt eller använda en mild hushåll renare att ta bort eventuella skräp eller rester. Torka dispensern ordentligt innan du lägger en ny tablett inuti. Vissa experter rekommenderar att placera rengöringsmedel tabletten direkt i diskmaskin badkaret och förbi fördelaren helt.

Reparation

Det kan finnas ett problem med dispensern själv. Spärren brytas eller skadad, förhindra dispenser från öppning under tvätta cykeln som förväntat. Ren spärren och kontrollera att den rör sig lätt. Om så inte är fallet eller anledningen till varför det inte är öppnandet är inte uppenbart, kontakta en reparation tekniker om hjälp.