mynewspapers.net

Diskbråck symptom hos en TaxDachshunds har en benägenhet att ha herniated skivor på grund av sina långa kroppar och aktiv karaktär. Du kan förhindra all skada för din Tax genom att stoppa den från hoppar och hoppar, men alla som har känt en Tax vet hur svårt det kan vara. Diskbråck är farliga och smärtsamma skador, veterinär Patricia J. Luttgen sade i ett papper som hon förberett för tax Club of America, men med behandling kan du förhindra permanenta skador till din hund, och det kan gå på att leva ett långt och friskt liv.

Aptitförlust

En av de första tecknen på att något är fel med din hund är att det börjar att förlora sin aptit. Detta är ett symptom på många problem, är det ofta det första som djurägare märker när deras hund har en skiva som herniating. Om du upptäcker att din Tax har förlorat sin aptit, kan du ta honom till veterinären, eftersom ju tidigare du behandla diskbråck, kommer mindre skador att ske.

Ovilja att springa eller hoppa

När din normalt aktiva Tax plötsligt saktar ner och undviker de ansträngande aktiviteter som hon brukade älska, är något fel. Medan detta kan vara ett tecken på många problem, är det värt en resa till veterinären att utesluta ett diskbråck eller andra problem innan symptomen blir allvarligare. Du vet att din hund, och om något verkar, det är värt att kolla in.

Böjd tillbaka

Om din hund börjar hålla ryggen olikt, bör hunching över, du söka omedelbar veterinärmedicinska uppmärksamhet. Detta är ett tecken på ett diskbråck eller andra tillbaka eller magen problem, och kan leda till förlamning eller dödsfall om inte behandlas omedelbart.

Huvudet hålls låg

Ett annat postural symptom på ett diskbråck är att hunden ibland börjar håller hans huvud låg på golvet, som om det var tungt. Detta kan vara ett tecken på en skiva problem i hundens nacke, och det kräver också omedelbar veterinärmedicinska uppmärksamhet.

Svaghet

Svaghet eller trötthet kan också vara ett tecken på ett diskbråck. Om din hund plötsligt inte kan göra det mesta av saker som hon brukade göra, eller är tveksam till att göra dem, de kan ha skivan problem eller ett annat medicinskt problem, och bör ses av din veterinär.

Trouble Walking

Om din hund plötsligt har trouble walking (ofta kallad "walking som en berusad person"), eller faller ofta, bör det ses av din veterinär eftersom det kan ha en herniating disk. Det är viktigt att söka omedelbar veterinärmedicinska uppmärksamhet eftersom symtomen kan snabbt utvecklas, och du vill sluta att progression så snart som möjligt innan det når permanent förlamning.

Förlamning

Det mest allvarliga symptomet på ett diskbråck är förlamning. Om din hund plötsligt inte att flytta en del av sin kropp, Uppsök omedelbart veterinär. Förlamning beror på ett diskbråck är ofta reversibel om läkarvård återges omedelbart, men prognosen försämras med tiden, enligt Luttgen.