mynewspapers.net

Diskbänkar: rostfritt stål vs sammansatta granit

Diskbänkar: rostfritt stål vs sammansatta granit


Vare sig för matlagning eller städning, få diskbänkar alltid mycket användning i ett hushåll. Att ha en pålitlig diskbänk är nödvändigt, och tack och lov, det finns många bra alternativ. Många husägare går med rostfritt stål eller en granit-baserade kompositmaterial.

Utseende

Granit ger ett hem ett rustikt utseende med granit-baserade komposit, naturliga sten utseende medan rostfritt stål ger ett modernt utseende till ett kök. Varken material erbjuder mycket i olika tillgängliga färger.

Kostnaden

En rostfri diskbänk vanligtvis varierar i pris från £195 till £520, medan sammansatta sänkor löpa £227-£325. Granit-baserade sammansatta sänkor är den dyraste av sammansatta alternativ.

Underhåll

En stor överklagande i rostfritt stål, sjunker kommer från enkelt rengöring. Som namnet antyder, är fläckar inte synlig. Granit sammansatta sänkor är också mycket lätt att rengöra samt på grund av den höga tätheten av rock partiklar på ytan.

Hållbarhet

Rostfritt stål är bra på att dölja fläckar, kan det vara lite känsliga för bucklor och repor. Granit-baserade sammansatta sänkor är mycket bra på dölja skavanker.

Installation

Båda sänkor är relativt lätta och kan installeras med lätthet, till skillnad från riktiga granit sänkor eller gjutjärn modeller.