mynewspapers.net

Digital elektronik Mini projekt

Digital elektronik Mini projekt


Digital elektronik mini projekt är ett prisvärt sätt för elever, föräldrar och lärare att praktiken elektronik utan behov av en dyr, fullt underblåst engineering lab. Många ungdomar vill lära dig mer om digital elektronik, göra sina egna enheter, arbeta med hårdvara och studera hur den digitala världen fungerar på kretsnivå, men inte praktiken i sina klassrum eller hemma på grund av kostnaden. Det finns ett antal mini projekt att hjälpa unga människor att öva kunskaper som krävs inför universitetet arbete men som har lägre svårighetsnivåer och lätt uppnåeligt delar.

Mobiltelefon Sniffer

En mobiltelefon sniffer är ett uppseendeväckande projekt för digitalt sinnade generation. De flesta studenter har nu mobiltelefoner, så möjligheten för dem att göra en liten enhet som vädra ut mobiltelefoner retar dem. En gång fullständig, kan du göra en skattjakt och ledtråd spel där lagen har att hitta telefoner på vissa platser och följ anvisningarna på de telefoner textmeddelanden att finna slutliga priset. Projektet kräver nio motstånd, fyra kondensatorer, två färgad koppartråd induktorer, fyra halvledare, en stereo uttag, en på/av knappen Växla, 9-volts batteri med clip-on leder, 8-vägs integrerade kretsar eller IC, uttag, en liten väska att skydda delarna och en liten, två stift, 3-tums antenn. Mobiltelefon sniffer är ett bra övre-nybörjare till mellannivå projekt.

Elektronisk tärning

Spel som monopol, Yathzee, fängelsehålor och drakar, Craps och otaliga andra använder dice. En elektronisk tärning mini projekt kan du arbeta med dina elever eller barn att göra sina egna digitala tärningar (där de trycka på en knapp och se resultatet på en LED-skärm) och öva lödning och kretsar medan du skapar ett projekt som de kan använda med sina vänner. Elektronisk tärning projektet kräver 13 motstånd från 4.7K (ohm) 1/4W (watt) 150K 1/4W, två elektrolytkondensatorer, en diod 1N4148 signal, bifogad fil LED, 555 timer IC, 74LS192 4-bitars räknare IC, 74LS08 quad-integrerad och gate IC, en tryckknapp switch, litet kretskort, strömbrytare, uttag för ICS- och en liten väska att innehålla all maskinvara. Elektronisk tärning digital mini projektet är en mellanliggande på grund av komplexiteten i de kretsar och svårigheter att löda.

Förbättrad IR-mottagare

Fjärrkontrollen är en nödvändig artikel för de flesta hem i den moderna världen; utan en fjärrkontroll, kan inte människor koppla av i sina fåtöljer och ändra satellitkanaler, styra DVD-skivor, spela TV-spel och styra deras stereoapparater. Kontroll över din dator går lika bra med en serieport infraröd mottagare. Bygga en förbättrad IR-mottagare är en mer avancerad mini digital projekt, men det är fortfarande prisvärt och lätt att göra hemma. Projektet kräver en TSOP (tunna små kontur paketet), 1738 (38 kHz) eller TSOP 1736 (36 kHz) mottagare LED fastsättning, sex motstånd, två elektrolytkondensatorer, serieporten, litiumjonbatteri att driva enheten och litet kretskort. En gång färdig, kräver den faktiska användningen av IR-mottagaren programvaran; Du kan använda WinLIRC, Miriam, IRAssistant eller balk samt Igor plugin för att få det att fungera.