mynewspapers.net

Diabetisk skelettsjukdomDiabetisk skelettsjukdom är en generisk term som refererar till valfritt antal ben sjukdomar som uppkommer sekundärt till diabetes. Personer med diabetes löper en ökad risk för flera förhållanden som kan påverka såväl ben som lederna. Om du diagnostiseras med diabetes, är det viktigt att arbeta med din läkare för att bibehålla en hälsosam vikt, äta en väl balanserad kost, motion och regelbundet kontrollera dina blodsockernivåer. Detta hjälper dig att hantera din diabetes och undvika diabetes-relaterade komplikationer.

Osteoporos

Osteoporos är ett tillstånd där ben förlora täthet, vilket gör att de blir sköra och lätt bryts. Enligt CNN: s hälsa bibliotek, det finns bevis tyder på att "personer med typ 1-diabetes har lägre än normal bentäthet", vilket ökar deras risk att utveckla osteoporos. Symptomen benskörhet är ryggsmärtor och benfrakturer. Benskörhet orsakar också människor att få kortare med tiden. Medicin för att hjälpa bromsa förlusten av bentätheten används för att behandla benskörhet, men tillståndet kan inte botas.

Artros

Många av kroppens leder innehåller brosk. Vid artros, även kallad degenerativ ledsjukdom, börjar brosket i lederna försämras och orsaka ledvärk. Artros är ofta associerad med typ 2-diabetes. Eftersom typ 2-diabetes och fetma är relaterade, det är inte klart huruvida diabetes själv orsakar artros eller om artrit orsakas av fetma. Artros symtom är smärta i en led när den används och när vädret ändras. Artros orsakar också svullnad och stelhet i lederna. Behandlingar för artros är övningar för att öka rörlighet, smärta medling, antiinflammatoriska läkemedel, sjukgymnastik och kirurgi.

MATRÄTT

Diffus idiopatisk skelett hypertosis eller MATRÄTT, är ett tillstånd i vilka extra vävnad former på benen där ligament och senor fäster dem. MATRÄTT tros orsakas av insulin används för att behandla typ 2-diabetes. Personer med SKÅLEN är ofta asymtomatiska tills villkoret börjar påverka ryggraden, vilket orsakar stelhet i nacke och rygg. Sjukgymnastik är använts för att beså MATRÄTTS inverkan på nacke och rygg, och överviktiga patienter rekommenderas att gå ner i vikt.

Charcot's gemensamma

Diabetisk skelettsjukdom


Charcots gemensamma är ett tillstånd som drabbar 15 procent av diabetiker, som vanligtvis påverkar de personer med typ 1 diabetes och nerv skador i fötterna. Charcots gemensamma är känd av flera namn, bland annat diabetiker osteoartropati, neuropatisk anthropathy och neuropatisk ledsjukdom. I Charcots gemensamma, nervskador i foten orsakar benen försämras tills så småningom de kollaps, orsakar en missbildning av foten. Symtom av Charcots gemensamma är domningar, stickningar, sår, svullna leder och fot och fotled missbildningar. För att behandla Charcots gemensamma, läkare använder hängslen och andra metoder för gemensam körförbud för att hålla de drabbade delarna av foten fortfarande. Kryckor behövs också ibland att hålla vikten av den drabbade foten.

Frusen skuldra

Frusen skuldra, eller självhäftande capsulitis, är ett problem som involverar axelleden. Orsaken till frusen skuldra är oklart; men påverkar villkoret diabetiker med en högre hastighet (20 procent) än i den allmänna befolkningen (5 procent). Frusen skuldra börjar oftast som smärta när axeln flyttas. Så småningom, under problem gång tills smärtan avtar, men axeln är rörelseomfång är starkt begränsad. Så småningom, förbättrar axeln är skick på egen hand. Tyvärr, pan, frysning och release kan ta månader eller år.