mynewspapers.net

Diabeteskost

Diabeteskost


En diagnos av diabetes är livet förändras på många sätt. Diabetes medför allvarliga risker för komplikationer och dödsfall om de lämnas därhän. Mer än 18 miljoner amerikaner har fått diagnosen diabetes, enligt American Diabetes Association och villkoret spelar en roll i mer än 200 000 dödsfall. Diabetes UK rapporter finns det 2,8 miljoner diabetiker i U.K. ändra din kost och livsstil är viktigt att hantera diabetes.

Nutrition grunderna

Om äta vad du vill, när du vill var mönstret innan, måste du göra större förändringar med diabetes diagnos. Diabetes innebär att din kropp inte kan reglera blodsockernivåerna ordentligt. Timing din mat, plocka hälsosam mat och titta på dina portioner är nödvändiga för att hålla socker nivåer i ett hälsosamt utbud. Att upprätthålla blodsockernivåer mellan 70 och 130 före måltid och under 180 en timme eller två efter måltider är idealiskt, enligt den nationella Diabetes Information Clearinghouse. Din läkare kommer att avgöra din specifika mål sockernivå och hjälper dig med måltidsplanering, ska bestå av särskilda dagliga portioner av grönsaker, frukter, stärkelse, kött, fett och mjölk.

Kolhydrater

Kolhydrater bryts ned till glukos och glukos nivåerna är vad du syftar till att bättre kontroll när du har diabetes. Det finns tre typer av kolhydrater - stärkelse, socker och fiber. Stärkelse är kända som komplexa kolhydrater och livsmedel som potatis, ärtor, bönor, black eyed bönor och korn är mycket stärkelserika. Typer av korn är havre, korn, ris och mjöl produkter som pasta och bröd. Hela korn är mer näringsrika än raffineras kära, så välj fullkornsprodukter bröd och spannmål. Socker är en typ av carb finns naturligt i vissa livsmedel såsom frukt men bearbetas och i många livsmedel i form av bord socker, honung och rörsocker, bland annat också. Fiber är en annan typ av kolhydrat som underlättar matsmältningen. Det finns i baljväxter, frukt, grönsaker och fullkorn. Kolhydrater som anges på livsmedelsmärkningen inkluderar alla tre typer av kolhydrater. Din läkare kan be dig att begränsa din dagliga kolhydrater konsumtion och räkna kolhydrater, vilket gör behandlingen mat etiketter viktigt.

Superfoods

American Diabetes Association har en förteckning över så kallade diabetiker superfoods att införliva i en måltid för diabetiker plan. Superfoods är näringsrika och har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att de höjer ditt blodsocker är mindre än andra livsmedel. Bönor, citrus livsmedel, sötpotatis, tomater, mörkgröna bladgrönsaker, bär, fullkorn, nötter, fettfri mjölk, fettfri yoghurt och fet fisk rik på omega-3 fettsyror, som lax, utgör denna lista över superfoods. Dessa livsmedel innehåller naturligt viktiga näringsämnen som kalcium, kalium och magnesium. C-vitamin, särskilt i citrus och tomater, är särskilt viktigt att konsumera naturligt eftersom nivåer tenderar att vara lägre i diabetespatienter.

Andra överväganden

Nutrition är inte den enda viktiga delen av hantera diabetes. Med måttlig motion dagligen, övervaka ditt blodsocker och tar diabetes medicin, är om det föreskrivs, lika viktiga. Diskutera vilken typ av övningar är säkert för dig med din läkare innan du börjar ett program. Medvetenhet är också viktiga att hantera diabetes. Vara på jakt efter symtom på lågt blodsocker som inkluderar irritabilitet, svaghet, skaka, hunger och trötthet. Om du märker symtom, konsumera en små söta mellanmål, som ett 118 ml glas fruktjuice eller fem till sex bitar av hårt godis eller choklad. Håll alltid mat eller glukos tabletter med dig precis vid lågt blodsocker.