mynewspapers.net

DHEA effekter på kolesterolDihydroepiandrosterone (DHEA) är ett hormon som tillverkade av kolesterol av binjurarna som anges i 2002 molekylär Cell endokrinologi studien "Androgen biosynthesis från kolesterol till DHEA". Långsiktig användning har ifrågasatts eftersom steroidhormoner har varit kopplade till HDL, minskningar och ökningar av totala kolesterolnivåer. Detta kan sätta dig på en högre risk att utveckla hjärtsjukdom.

Hormonersättning

DHEA är för närvarande främjas som en hormonbehandling för personer över 40 år eftersom nivåerna sjunka som du ålder. Män och kvinnor i klimakteriet kan allegedly ta låga doser DHEA tillskott att återupprätta att förbättra kroppsfett nivåer, öka muskel massa och förbättra en allmän känsla av välbefinnande.

Hjärt-förändringar

DHEA tillskott har kopplats till minskade HDL-kolesterol, vilket ökar risken för att ha en hjärtattack eller stroke. Män tycks ha en skyddande effekt från att låga doser av DHEA. Med extremt höga doser av 1 sågs 600mg/dag som i en studie i "DHEA: A omfattande granskning" friska män ha en minskning av LDL-kolesterolnivåer under en 28-dagarsperiod. Dehydroepiandrosteron Studien fann att DHEA ökad placken bildas genom att öka LDL oxidation eller minska HDL kolesterol effekter i kroppen. DHEA tycks främja gynnsamma förändringar av LDL-kolesterolnivåerna, således inte öka risken för hjärtsjukdom.

Kvinnor och DHEA

Kvinnor som tar DHEA har inte haft samma framgång som män. Det verkar när kvinnor tar låga doser (50 mg/dag) av DHEA, HDL-kolesterolnivåer släpp. I kosttillskott studien såg kvinnor som fick DHEA för 28 dagar en nedgång i HDL och totala kolesterolnivåer. I en långsiktig studie i kosttillskott var lipidnivåer inte annorlunda från baslinjen nivåer ett år senare. Vetenskapliga studier är att hitta motstridiga uppgifter vad gäller effekter DHEA har på kolesterolnivåer, speciellt hos kvinnor.

Fettrik kost

Kostvanor hög fett--överstiger 30 procent av totala kalorier--jordbruksprodukter inte lägre kolesterolnivåer i rhesus apor gett DHEA. Det var inte en betydande skillnad mellan apor hänsyn DHEA eller placebo under 12-veckors studie.

Biverkningar

Både män och kvinnor kan uppleva förändringar i blodet, men detta är ett fall av förändring. Män kan uppleva förändringar i deras prostata hälsa. Kvinnor kan uppleva ökad ansiktshår tillväxt och acne. Du bör tala med din läkare innan man beslutar att lägga till DHEA i din tillägg regim.